Ciutat

Marta Farrés: “Ara l’Ajuntament respon unit: és un govern, no 4”

Marta Farrés, al seu despatx / LLUÍS FRANCO
[Miquel Àngel Luque i Xavier Oliva]

El D.S. ha entrevistat a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest dilluns quan es complien 100 dies des que va arribar al càrrec.

Quin és el seu balanç al cap de 100 dies de mandat? El definiria amb una frase: estem en marxa. Hi ha temes del dia a dia que hem abordat, encara que sigui de forma incipient, i que marquen les línies de futur del govern. Hi ha temes a mitjà termini que estem planificant, i temes estratègics que ja estaven planejats però també aturats, i que hem sigut capaços de desbloquejar en 100 dies.

Una de les crítiques que se senten és que molts temes són heretats de l’anterior govern. Això em sembla absurd. De tot el que hem fet, no hi havia res endegat pel govern. La compra del pàrquing dels Ferrocarrils no hi era, la Ronda Nord no era a l’agenda, i tampoc el Portal Sud. Potser hi havia coses del dia a dia que sí, igual que quan ells van arribar, però ens vam trobar un Ajuntament molt parat i encara hem de revertir aquesta tendència.

Quan va arribar l’anterior govern també es deia el mateix, no? Sí, però ells no van ser capaços de posar-ho en funcionament en el seu moment.

Què ha canviat en l’organització de l’Ajuntament? Hem fet una organització que s’entengués. Abans n’hi havia una que responia a criteris polítics, de quotes de partit. Ara és una organització que respon unida: és un sol govern, no 4. Parlem de Sabadell i s’inverteixen hores i recursos en la ciutat. També hi ha un lideratge de l’alcaldessa, una cosa que es trobava a faltar.

Hi ha gent que ho titlla de ‘bustisme’… Jo crec que és com el lideratge de totes les ciutats catalanes. Quan vas a Terrassa hi ha lideratge, a Cornellà també. Aquesta etiqueta no els va funcionar durant la campanya electoral. Nosaltres volem treballar per Sabadell i hi ha gent en contra de la ciutat.

En contra de la ciutat? Sí, i em remeto a les proves. S’han debatut temes estratègics per a la ciutat al ple i hi han votat en contra.

Asseguren que el temps d’espera de les llicències d’obres ha baixat? Quan vam arribar estaven a un temps de 7 mesos i ara a 4. Hem reforçat l’àrea i hem posat més recursos.

I com està el tema de seguretat? Hi ha diferents zones de la ciutat on sí que hi ha una millora. Hem reforçat la seguretat, càmeres de vigilància i estem recuperant la presència dels agents al carrer. L’anterior regidor de Seguretat no es creia la policia. No la veia com un recurs per a la ciutat. Per a nosaltres és imprescindible.

Pensa que el 10-N afectarà els temes que va portar a Madrid? En clau sabadellenca hauria de tenir poca repercussió. El tema d’Aena està tancat. De la Ronda Nord s’està fent l’estudi informatiu i, per tant, és un tràmit molt administratiu i que hi hagi govern o no afecta poc.

Hi ha bones relacions amb la Generalitat? Depèn de la conselleria amb què parlo. Per exemple, amb la de Territori hi ha bona sintonia. Després hi ha temes de xoc com serien l’escola Virolet i l’institut de Can Llong, que hem de continuar exigint.

La retirada de la pancarta de suport als presos ha estat molt polèmica. La pancarta es va posar sense votar i s’ha tret votant. Una ciutat no es governa per una pancarta.

Alguna novetat sobre la seva declaració? No en sé gaire més, es va suspendre, però no en sé més.

Comentaris
To Top