Ciutat

L’Ajuntament preveu actuar subsidiàriament contra la plaga de rates a Can Puiggener

Atacar els dos focus. L’Ajuntament de Sabadell està estudiant les mesures per acabar amb  la plaga de rates que habita el barri de Can Puiggener. Els veïns assenyalen dues zones com el principal focus de la plaga: el solar d’Endesa i una nau abandonada habitada de forma irregular una persona. Per a cada eix, l’Ajuntament planteja una solució: pel que fa al solar, ja s’han activat mesures com ara tapiar el pou i l’enderroc de la caseta instal·lada. Aquesta última actuació comença avui.

Quant a la fàbrica, “la situació és complicada”, exposen fonts consistorials. La persona que l’habita de forma irregular “dóna de menjar als rosegadors” i, per tant, “s’ha generat un focus”. Però no és tan fàcil expulsar aquest home de la nau i desinfectar-la: cal un requeriment del propietari de la nau.

Segons asseguren veïns i consistori, el propietari és mort i no localitzen la descendència. D’aquesta manera, l’Ajuntament planteja actuar de forma subsidiària per desratitzar i desinfestar la zona.

L’Ajuntament ja ha actuat

Fins a 35 actuacions a Can Puiggener contra la plaga. Fonts de l’Ajuntament asseguren que, des del maig, s’ha actuat més d’una trentena de vegades a la zona per evitar la presència d’aquests rosegadors: 26 desratitzacions –actuacions per expulsar les rates–, 8 desinsectacions –per eliminar els insectes– i una inspecció. “Les actuacions han estat motivades per les denúncies dels veïns i per les intevencions periòdiques que realitza el consistori”, expliquen.

Els veïns, però, consideren que la dimensió d’aquesta plaga necessita d’una major atenció. “Les actuacions no estan donant resultat, potser cal canviar el procediment”, es planteja un dels veïns del carrer de Santa Eulàlia.”Volem i necessitem una solució contundent”, afegeix un altre veí. D.V., també afectada, insisteix en què “no és suficient amb actuar sobre el clavagueram” si el focus està a un altre lloc. “Cal que Serveis Socials s’ocupi de la persona que viu a la nau”, aporta.

Tensió a Can Puiggener per la presència d’una plaga de rates

Comentaris
To Top