Publicitat
Ciutat

Un dels detinguts a l’Aeroport de Barcelona és veí de Sabadell

[P. J. Armengou / Aleix Pujadas]

El sabadellenc Jordi Monllor és, segons fonts consultades pel D.S., un dels dos detinguts pels Mossos d’Esquadra a l’Aeroport de Barcelona-El Prat durant les mobilitzacions de Tsunami Democràtic en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Ho ha confirmat l’activista local Isidre Soler i la parella de Monllor, Laia. “M’ha trucat des de la comissaria de El Prat, diu que està bé i tranquil però que no sap quan li podran fer l’atestat perquè tots els Mossos són fora”, explica la Laia.

Segons ha pogut saber el D.S., a les diligències policials Monllor només se l’acusa de desobediència. Se l’ha detingut cap a les cinc de la tarda quan, segons la seva parella, intercedia per un manifestant que estava sent colpejat per la policia. “S’ha posat al mig i ha començat a dir als policies ‘prou’ i ‘pareu de pegar-lo'”, explica la Laia, “ell diu que no ha pegat ningú, però com que és un home corpulent se l’han endut. Se’l veu en algunes imatges de TV3 que se l’emporten agafat pel coll“.

Imatge de Jordi Monllor sent detingut per la policia, enregistrada per TV3 / CEDIDA

Monllor és un empresari del barri de Gràcia, proper a la Crida, molt implicat en el teixit social i molt actiu a l’OAR Gràcia. Antic membre dels castellers, també va ser un dels impulsors de l’hort urbà de Gràcia. L’any 2017 va ser nomenat soci d’honor de l’entitat Actua Vallès, dedicada a donar resposta a les necessitats de l’epidèmia del VIH i la SIDA.

Batalla campal a l’Aeroport

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han efectuat càrregues aquest dilluns durant les protestes a l’Aeroport. Segons fonts policials, una part dels concentrats no han respost a les indicacions i han avançat amb intenció de superar la força policial utilitzant extintors, senyals de trànsit i palets, amb els quals també han fet barricades. Diverses persones han resultat ferides i hi ha molts desperfecte a la zona de l’aparcament. Els Mossos d’Esquadra han disparat bales de foam.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha fet fins a les nou de la nit d’aquest dilluns 56 assistències en el marc de les protestes ciutadanes per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i de la societat civil independentistes. La majoria, 53, s’han fet al llarg de la tarda a la Terminal 1 de l’aeroport del Prat. D’aquestes 53, 21 encara estaven actives a aquella hora, i 35 ja s’havien donat per finalitzades. 25 persones han estat donades d’alta in situ i 10 han hagut de ser traslladades a centres sanitaris.

Publicitat
Comentaris
To Top