Vallès

Cinc municipis del Vallès s’uneixen per reclamar l’Hospital Ernest Lluch

Una pintada a la paret del terreny de l'antiga fàbrica Redosa, on s'hauria de construir l'Hospital Ernest Lluch / ACN

Des que l’antiga fàbrica Redosa es va enderrocar, l’activitat més recurrent a la superfície de gairebé 40.000 m² és la d’un guàrdia de seguretat pentinant la zona. Els vehicles hi passen de llarg per l’N-150. Als murs que encerclen el terreny, les pintades demanant un nou hospital cada dia perden més brillantor.

Al punt de trobada entre Cerdanyola, Ripollet i Montcada s’hi havia de construir l’Hospital Ernest Lluch, que estava previst que comencés a funcionar a partir del 2010. Una inversió de 70 milions d’euros i 200 llits servirien per intentar descongestionar el col·lapse crònic del Parc Taulí, centre de referència sanitari per a nou municipis del Vallès Occidental est.

Davant del terreny que hauria estat l’hospital, cinc alcaldes, que representen 200.000 ciutadans, s’han trobat aquest matí per reclamar que es reprengui el projecte, anunciat el 2006 per l’aleshores consellera de Salut, Marina Geli. La necessitat torna a trucar urgentment a la porta.

“Reclamem serveis dignes i de qualitat”

“Mereixem aquest servei i, per això, estem tots junts aquí i lluitarem”, ha expressat Xavier Garcés, batlle de Barberà, qui també denuncia que el Taulí és capdavanter en el rànquing d’hospitals saturats. A més, ha explicat que els municipis, de cara al projecte, ja van fer una inversió inicial de 30.000 euros, de la qual no n’han obtingut res.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha lamentat que, en un any, la consellera de Salut, Alba Vergés, no ha volgut atendre els cinc alcaldes. “És una manca de respecte”, s’ha queixat. “Només reclamem serveis dignes i de qualitat. Estem infravalorats com a territori”.  En la mateixa línia ha apuntat Eva Menor, batllessa de Badia.

Al seu torn, José M. Osuna, de Ripollet, ha reconegut que, sobretot el darrer any, s’ha fet feina amb l’organisme de CatSalut. “Però això ha de tenir continuïtat. No ens poden marejar, no volem més silencis”, ha afegit, dirigint-se al govern de la Generalitat.

Amb la mirada posada en el futur, l’alcalde Carlos Cordón adverteix que Cerdanyola, “gràcies al desenvolupament econòmic”, continuarà augmentant de població, per la qual cosa encara serà més necessari l’Hospital Ernest Lluch.

D’esquerra a dreta, els alcaldes J. M. Osuna, Carlos Cordón, Laura Campos, Xavier Garcés i Eva Menor / G. P.

Comentaris
To Top