Diners

La Xarxa Onion premia Bicicletes Escapa i Sheedo

L’entitat valora la trajectòria de 35 anys de la botiga de bicicletes Escapa i la innovació de l”start-up’ Sheedo

Arnau Bonada, Gala Freixa, Ramon Escapa i Francesc López, amb els premis / LLUÍS FRANCO

La Xarxa Onion ha distingit ex aequo Bicicletes Escapa i l’start-up Sheedo amb el Premi Emprenedor de l’Any 2019. L’acte de lliurament s’ha celebrat aquesta nit en el marc del tradicional sopar de Nadal de l’entitat sabadellenca.

En el cas de Bicicletes Escapa, la Xarxa Onion ha volgut premiar “la valentia de créixer en un context d’incertesa econòmica”, segons ha destacat l’entitat, que ha realçat que “una empresa consolidada i amb més de 30 anys d’història aposti per sortir de la seva zona de confort i reconverteixi una antiga nau industrial a prop de Girona en una nova botiga taller. La Xarxa Onion ha valorat també que aquesta expansió s’ha fet acompanyada de diversos col·laboradors de Sabadell. “El creixement genera més creixement i projectes com aquest ajuden a pujar la moral col·lectiva de la ciutat“, ha subratllat.

Pel que fa a l’start-up Sheedo, el jurat ha valorat “la innovació i el caràcter disruptiu de la seva proposta, així com el seu component de sostenibilitat i conscienciació mediambiental”. El president de la Xarxa Onion, Arnau Bonada, ha subratllat que “projectes com Sheedo demostren que el món també es pot canviar a través de l’empresa privada i que és viable combinar la rendibilitat econòmica amb la vocació d’avançar cap a una societat millor”.

Arnau Bonada, amb la portada del Diari d’aquest dijous, durant el sopar / LLUÍS FRANCO

Després de recollir el premi, el gerent de Bicicletes Escapa, Ramon Escapa, que hi ha anat acompanyat del seu soci Francesc López, ha volgut compartir el guardó amb “tot l’equip que fa rutllar el negoci”.

Per la seva banda, la cofundadora i cap d’operacions de Sheedo, Gala Freixa, ha recordat que malgrat que ella és sabadellenca, l’empresa està situada a Madrid. “Això és un avís per a mi per plantar la llavor del canvi a Sabadell i tinc moltes ganes de venir i fer negocis aquí”, ha indicat Freixa, que ha assenyalat que Sheedo vol apropar la natura a les persones començant per les empreses, que “són els principals causants de com estem destrossant el medi ambient”.

1.000 idees per a Sabadell

En l’acte de lliurament, la Xarxa Onion ha exposat als assistents les conclusions del seu projecte 1.000 idees per Sabadell, que va sorgir de la dinàmica de grup que es va dur a terme durant el darrer sopar d’estiu de la xarxa. De les respostes dels participants es destria que la ciutat que es vol per al futur ha de ser neta, ordenada, amable, culta i justa, alhora que viable, motor social i econòmic, i “referent pioner” que doni suport a les empreses i les persones.

Els àmbits més anomenats pels assistents: urbanisme, innovació, sostenibilitat, empresa, persones i el caràcter de la ciutat. Des d’aquesta agrupació empresarial recullen entre aquests conceptes fins a quatre grans propòsits: aconseguir una ciutat neta i ordenada, on l’urbanisme, la sostenibilitat i les zones verdes tinguin un gran protagonisme; assolir una ciutat “amable, culta i justa”; ser un municipi “que pensi en l’empresa” i “fomenti la innovació i la tecnologia”; i, finalment, que Sabadell sigui una ciutat “pensada per i amb les persones”, segura i amb els universitaris i la gent gran al centre.

Campanya contra el racisme

La Xarxa Onion ha convidat l’Erik al sopar, un jove de 21 anys que va denunciar a través de les xarxes socials una nova situació de racisme a la discoteca Waka Sabadell, situada al terme municipal de Sant Quirze del Vallès. L’Erik ha denunciat que ha patit aquesta discriminació en més discoteques, supermercats i fins i tot al carrer. “Sembla normal que et diguin negre de merda però no ho és” i ha afegit: “És una injustícia”. Per això, s’ha fixat l’objectiu de fer visible aquestes situacions en col·laboració amb SOS Racisme.

Durant el sopar també s’ha fet un quinto solidari especial organitzat per Pura Ceba, que recaptarà fons per SOS Racisme.

Mil idees per al Sabadell del 2030

Publicitat
Comentaris
To Top