Publicitat
Esports

Xiker Ozerinjauregui i Carlos Beitia volen aportar el seu granet de sorra cap al 'play-off'

Xiker i Carlos Beitia juntament amb José Manzanera a les instal·lacions del concessionari Hyundai López Orús / Lluís Franco

Rodejats de cotxes, en el concessionari Hyundai López Orús de la nostra ciutat, han estat presentats oficialment els dos últims fitxatges del Centre d'Esports en aquest mercat d'hivern. De fet, ja porten gairebé una setmana entrenant a les ordres d'Antonio Hidalgo. El basc Xiker Ozerinjaurgeui -per cert, ha optat pel cognom a la samarreta amb el número 14- ha deixat clar que "vaig decidir fer el pas perquè vaig veure un projecte molt ambiciós. A més, Jurgi Oteo, amb qui vaig coincidir a Lezama, em va parlar molt bé del club i el vestidor. Això em va acabar de motivar per venir".

Tot i la seva joventut (23 anys), Xiker acumula una notable experiència i ha passat per diversos clubs. El director esportiu arlequinat, José Manzanera, el va captar quan jugava al Toledo. "És un central esquerrà molt madur", ha destacat. També coneix la Segona B perquè hi va jugar amb la Penya Sport de Tafalla i la temporada anterior amb el Cornellà. Precisament va visitar la Creu Alta tot i que no va arribar a jugar. Ara voldria repetir el play-off que va disputar amb el club del Baix Llobregat. "El grup tercer és molt competitiu i ser primers serà complicat, però lluitarem per això. Hem d'anar partit a partit i no pensar més enllà". Sobre la seva posició ha dit que "em puc adaptar a qualsevol lloc de la línia defensiva en aquest sistema. De fet, he jugat en totes i fins i tot de pivot per davant de la defensa. On vulgui l'entrenador", ha deixat obert. Aquest diumenge, a La Nucía, té molts números de debutar davant la baixa d'Aleix Coch.

Publicitat

Carlos Beitia ha arribat al Sabadell (lluirà el dorsal 19) cedit pel Vila-real, una circumstància atípica tenint en compte que el filial groguet és un rival directe. El migcampista ha explicat que "vaig començar la temporada amb dinàmica del primer equip, però no comptava amb oportunitats en el filial. Per això no vaig dubtar un moment quan vaig rebre l'oferta del Sabadell". Cal matisar que la temporada anterior va ser un fix, amb 18 anys, en el tercer equip del Vila-real que milita a Tercera Divisió i va arribar a debutar a Segona B contra el Castelló. A les categories inferiors ha estat campió d'Europa i del món sub-17 amb la selecció espanyola. Ara vol recuperar el temps perdut tot i que reconeix que "hi ha una gran competència, amb jugadors que han estat en un primer nivell com l'Ángel i altres també molt bons com Adri Cuevas o Néstor. He vingut per jugar i aprendre". Com a curiositat, el calendari ofereix un Sabadell-Vila-real B que podria ser vital en l'última jornada. Sobre això Beitia només va dir que "ara defenso la samarreta arlequinada".

Mercat positiu

José Manzanera també ha fet una valoració positiva del mercat d'hivern. "Ens vam marcar una línia a l'estiu i ara es tractava de valorar més el que ja tenim i filar prim en què necessitàvem. S'ha valorat aspectes tàctics, tècnics i personals i puc dir que estem contents de les incorporacions". També ha reconegut que "en el mercat d'hivern és normal que es moguin més els clubs amb gran potencial econòmic com els filials o els que es troben a la zona baixa i no s'ho esperaven, cas del Gimnàstic o l'Hèrcules". Precisament el pròxim rival, La Nucía, és un dels que també s'ha reforçat força. Manzanera va veure el partit contra el Lleida de dimecres i avisa que "és un equip molt rocós i difícil de batre". El director esportiu també ha afegit que segueixen valorant possibles renovacions, però "ara és el moment de centrar-se en el dia a dia".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top