Ciutat

La Gent de la Plaça no deixarà de concentrar-se a Sant Roc, com a mínim, fins a l'amnistia

Boltaina, de braços plegats, a la concentració d'avui / LLUÍS FRANCO

Des del juliol passat, unes 165 persones es concentren cada dia de 12 a 13 h a la plaça de Sant Roc per reclamar la llibertat dels polítics independentistes empresonats i a l'exili. Són la Gent de la Plaça. Aquest dilluns han fet la concentració número 199 i demà, 11 de febrer, serà la número 200. I hi seran fins a l'amnistia dels presos, com a mínim, i no descarten seguir-hi si arriba aquest dia. L'impulsor de la iniciativa, Josep Boltaina, explica que "si algun dia arriba l'amnistia, ens haurem de plantejar què fem i si continuem per una altra lluita. Jo crec que sí, per exemple, per discutir les característiques de la futura república".

Boltaina va ser l'impulsor de la iniciativa, que s'ha fet ininterrompudament tots aquests dies faci sol, plogui, nevi o sigui Nadal. Tot va començar el dissabte 27 de juliol del 2019, l'endemà que el govern local acordés despenjar la pancarta Llibertat presos polítics de la façana consistorial. Si bé el primer dia aquest sabadellenc estava sol, avui l'han acompanyat 284 persones -es compten una per una-, i han fet un vermut per a commemorar-ho.

Publicitat

Un moment de la concentració d'aquest dilluns / LLUÍS FRANCO

Durant la concentració, com sempre, al punt del migdia, també s'han fet parlaments i diferents veïns han explicat com s'han anat coneixent i han recordat els moments que hi han viscut. "Aquesta senyora [l'alcaldessa, Marta Farrés], la pancarta no la posarà mai, això ja ho sabeu tots, però aquesta plaça m'ha obert les portes a la ciutat, perquè hi he fet una gran quantitat d'amics", ha explicat una sabadellenca, Meritxell Nogueras. Per la seva part, Isabel Casals ha explicat que "hem fet com una família, ens hem conegut, hem parlat, hem discutit". Una representant del grup de suport Detingudes 23S ha agraït que persones que participen en la protesta de Sant Roc també els donen suport. La concentració d'avui s'ha allargat uns minuts més del que és habitual i ha acabat amb el cant de Qualsevol nit pot sortir el sol de Jaume Sisa. 

FOTOS: La Gent de la Plaça, 200 dies reclamant ‘Llibertat presos polítics’

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top