Publicitat
SANT CUGAT

Sant Cugat tindrà la seva ZBE abans de l’estiu

Un operari col·loca un cartell a l’entrada d’una zona de baixes emissions / ÀLEX RECOLONS (ACN)

La vicepresidenta per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha anunciat la presentació d’un avantprojecte de llei contra el canvi climàtic. Una de les mesures plantejades obligarà els municipis de més de 50.000 habitants a establir limitacions al trànsit rodat més contaminant. Aquesta iniciativa, que serà revisada abans d’arribar al Congrés, afectaria cinc municipis del Vallès Occidental, entre els quals Sabadell.

Sant Cugat, molt a prop

El municipi vallesà més avançat a l’hora d’implementar una zona de baixes emissions (ZBE) és Sant Cugat. L’ordenança, que restringiria la mobilitat pel centre dels vehicles més contaminants i altres sense l’etiqueta de Resident, va ser un dels eixos principals de la Declaració d’Emergència Climàtica que es va presentar a finals de l’any passat.

En aquests moments, s’està acabant de vestir el projecte municipal, després d’una fase de propostes ciutadanes que va recollir una vuitantena de suggeriments. “S’està tramitant quins vehicles podrien entrar a la ZBE i en quin moment del dia estaria operativa, a més de quines seran les sancions que s’aplicaran”, expliquen fonts municipals.

La data prevista perquè la ZBE entrès en vigor era a principis d'aquest any. Finalment, des de l'Ajuntament es proposa que sigui al maig, encara que obren la possibilitat que s’endarrereixi fins “abans de l’estiu”.

Cerdanyola, molt lluny

Fonts municipals de Cerdanyola expliquen que “la contaminació és un tema que preocupa” l’Ajuntament, i més “tenint en compte les vies que travessen la ciutat, com l’AP7, la C-58 o l’N-150”. Ara bñe, sobre la zona de baixes emissions, s’informa que, ara mateix, “està en fase d’estudi de com es podria implementar”. Per tant, la seva implementació encara queda molt lluny.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top