Ciutat

Fiscalia amenaça amb portar al Suprem el 100.2 perquè s’aplica com un “tercer grau encobert”

Jordi Cuixart arribant a la seva empresa / VICTÒRIA ROVIRA

La fiscalia amenaça amb portar al Tribunal Suprem l’aplicació de l’article 100.2 als presos independentistes perquè considera que s’està aplicant com un “tercer grau encobert”. Els sabadellencs Jordi Cuixart i Carme Forcadell són dos dels presos que han activat aquest mecanisme.

VÍDEO: Jordi Cuixart surt de la presó per anar a treballar a Sentmenat

El ministeri pública ha presentat un recurs contra l’atorgament del 100.2 a Jordi Sànchez argumentant que el voluntariat que farà fora no servirà com a tractament pel delicte de sedició. Recorda que hi ha tres graus a l’hora de classificar un intern, i rebutja que el 100.2 sigui un grau “intermedi” per accedir al tercer grau ni una modalitat de classificació.

VÍDEO: Carme Forcadell, en llibertat per primer cop

Es tracta, continua, d’una mesura “excepcional”, i per això exigeix una “interpretació restrictiva”. També critica que la consellera de Justícia digui que tots els presos s’hi podran acollir.

Comentaris
To Top