Ciutat

VÍDEO: Jordi Ros, detingut el 23-S a Sabadell, un dels protagonistes de l’acte del Consell per la República

Acte del Consell per la República a Perpinyà / ACN

L’acte del Consell per la República celebrat aquest dissabte a Perpinyà (Rosselló) ha centrat la mirada del món independentista, amb la participació de diferents representants d’aquest moviment polític i social. Un d’ells ha estat el sabadellenc Jordi Ros, detingut el 23 de setembre a casa seva en el marc de l’operació Judes.

No va ser l’única presència sabadellenca. A l’escenari també hi van ser presents Carme Garcia, exregidora d’ICV a l’Ajuntament i posteriorment vinculada a ERC, i Toni Morral, exalcalde de Cerdanyola del Vallès (ICV) i treballador de la regidoria de Cultura de Sabadell, ara en excedència donat que és diputat al Parlament de Catalunya. També és secretari general Crida Nacional per la República. Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure, també va ser un dels sabadellencs sobre l’escenari.

Acte del Consell per la República a Perpinyà / YOUTUBE

La prefectura dels Pirineus Orientals xifra en 100.000 els assistents que hi havia a l’interior del recinte on es va celebrar l’acte del Consell per la República. El recompte s’ha fet en el moment en què l’eurodiputat i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pronunciava el seu discurs.

La dada només inclou la gent que hi havia dins l’aparcament del Parc de les Exposicions de Perpinyà, però no la que s’ha concentrat als voltants per excés d’aforament. Contrasta, però, el fet que la mateixa prefectura va admetre que dins el recinte hi caben fins a 110.000 persones (i que l’aparcament, de fet, s’ha desbordat).

L’organització, per la seva banda, ha elevat a 250.000 els assistents, tant a dins com a fora, i ha destacat que milers s’han quedat atrapats a l’autopista sense possibilitats d’arribar. De fet, hi ha hagut un centenar d’autocars que han hagut de fer mitja volta.

Comentaris
To Top