Ciutat

Els empresaris temen que les obres a Can Roqueta no s’acabin a temps

Les tasques de modernització dels polígons han començat aquest 2 de març i haurien d’estar enllestides abans del setembre per no perdre la subvenció de la Diputació de Barcelona

Les obres a Can Roqueta preveuen retirar tots els arbres en mal estat i reparar el ferm / LLUÍS FRANCO

Les obres de modernització del polígon de Can Roqueta han començat aquest dilluns 2 de març amb l’objectiu de revitalitzar aquesta zona empresarial i millorar-ne l’accessibilitat, seguretat i habitabilitat. Les tasques de construcció però, arriben amb cert retard. Tot i que l’Ajuntament de Sabadell comptava amb finançament de la Diputació de Barcelona des del 2018, les obres no han començat fins aquest mes i hauran d’acabar-se abans del setembre del 2020, moment en què caduca la subvenció.

“Tan bon punt vam arribar al govern ens vam posar amb aquest tema, però els processos de licitació són molt lents”, explica la tinenta d’alcaldessa, Montse González, “si no s’acabés l’obra abans del setembre, perdríem la inversió, però confiem que s’acabarà a temps. Així ens ho han assegurat”. Des de l’àmbit empresarial, tot i valorar positivament l’inici dels treballs, es mostren preocupats. “Dubtem que es pugui acabar abans del setembre i hi ha por que es perdi part de la subvenció”, diu Gabriel Torras, vicepresident de l’Associació d’Empreses i Propietaris del PAE Can Roqueta (AEPCRO) i director general del Centre Metal·lúrgic.

Torras assegura que les obres són vitals per un polígon “que no ha rebut inversió en molts anys i ha quedat obsolet”. La zona, explica, pateix problemes de seguretat, d’il·luminació i de mobilitat. “Hem patit robatoris, actes de vandalisme i han tornat les curses il·legals de cotxes els caps de setmana”, relata. “Per aquesta raó vam cosol·licitar la subvenció amb l’Ajuntament i hi posem part de la inversió”, afegeix. La inversió total per a Can Roqueta és de 2,18 milions d’euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’aporta 1,7. Alhora, l’Ajuntament de Sabadell posa 385.000 euros més; i els propietaris, 110.000.

Un dels arbres retirats, que al llarg del temps havia malmès la vorera del carrer / LLUÍS FRANCO

Aquesta segona fase –encarregada a l’empresa Artífex Infraestructuras– està pressupostada en 1,5 milions d’euros i contempla la instal·lació de nous fanals led, millorar el ferm dels carrers, construir dues noves rotondes, canviar el sentit de diversos carrers, fer un nou aparcament en superfície i substituir arbres malalts o en mal estat. També es faran més passos de vianants i es facilitarà l’accés de l’autobús (TUS) a la zona amb tres parades que actualment ja estan en funcionament. Entre les partides més rellevants del projecte, figuren 36.636 euros dedicats a la instal·lació de càmeres de seguretat en diferents punts d’accés del polígon industrial; així com una estació de mesura de qualitat de l’aire CO2, per valor de 20.508 euros.

Què passa amb Can Roqueta 2?

Totes aquestes actuacions es duran a terme en l’àmbit del polígon 1 de Can Roqueta, però des de l’AEPCRO demanen que la inversió s’ampliï al polígon 2. “Estem en converses amb la Diputació de Barcelona per fer-ho, però ara mateix no és possible. És cert que Can Roqueta 2 té problemes, i els afrontarem”, diu Montse González. Des de l’associació d’empresaris corroboren que s’està treballant amb el consistori per aconseguir finançament per al segon polígon, més modern però amb mancances, i asseguren que s’està estudiant la possibilitat d’incloure una partida per a seguretat i il·luminació a la zona en els propers pressupostos municipals.

El polígon de Can Roqueta es prepara per a un canvi radical

Comentaris
To Top