Ciutat

VÍDEO: L’exèrcit arriba a Sabadell per fer tasques de desinfecció

Unitats de València, el Bruc i Barcelona desinfectaran la residència de gent gran a Castellarnau

L'exèrcit, a la residència de Catellarnau / VICTÒRIA ROVIRA

L’exèrcit ja ha arribat a Sabadell per fer tasques de neteja i desinfecció. Segons han informat fonts municipals, l’Exèrcit de Terra (ET) ha arribat aquest divendres al matí a la ciutat per fer aquestes feines en una residència geriàtrica.

Concretament, la ciutat rebrà durant el dia d’avui personat de l’Exèrcit de Terra de la unitat NBQ, procedent de València, i del Regiment 63 del Bruc i del Govern Militar de Barcelona. La seva funció se centrarà a fer tasques de desinfecció a la residència Els Jardins de Castellarnau: “Aquesta residència és un focus important de contagi, motiu pel qual es demana l’ajuda als militars perquè puguin venir”, ha assenyalat l’alcaldessa, Marta Farrés.

Aquest matí ha arribat un primer destacament que s’encarrega de fer el reconeixement de l’espai i organitzar l’operació per descontaminar l’espai. “La idea és que estiguin tot el dia d’avui aquí i que fins i tot hi puguin pernoctar per deixar la zona descontaminada”, ha afegit Farrés.

L’Ajuntament havia demanat que els militars vinguessin i prioritzessin residències i el Taulí, així com els mercats, les estacions de Rodalies i altres punts de concentració de persones. En aquest cas, també ho ha demanat la residència.

L’alcaldessa ha agraït l’ajuda i manté que es troben a disposició de l’exèrcit i dels governs català i espanyol per posar els mitjans tècnics i assistencials necessaris per fer front a la pandèmia.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

De fet, Farrés havia sol·licitat a la delegació del govern espanyol a Catalunya la presència a la ciutat de la UME per a la desinfecció amb hipoclorit sòdic dels llocs més concorreguts de l’espai públic, especialment elements com ara baranes, barres, zones i portes d’entrades de residències i hospitals, entre d’altres. La petició es va fer en el marc del Comitè de Seguiment, que es reuneix diàriament per analitzar la situació en relació amb el coronavirus i decidir les accions en l’àmbit de la ciutat que es considerin adients.

Pel que fa a la neteja viària, l’empresa concessionària Smatsa continua fent neteges intensives amb aigua i sabó a punts específics com ara entrades de supermercats i residències o marquesines. L’empresa comptarà, a partir de demà, amb la col·laboració de l’ADF per dur a terme aquestes tasques.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top