Publicitat
Ciutat

Sabadell tindrà un hospital de campanya amb 250 llits a la Pista Coberta d’Atletisme

És l’espai triat per muntar-hi un hospital de campanya amb 250 llits

Operaris treballant aquest diumenge

La ciutat de Sabadell tindrà en un termini de 7 a 10 dies un hospital de campanya per fer front al coronavirus a la Pista Coberta d’Atletisme. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest migdia en roda de premsa que es dirà Hospital Temporal Vallès Salut, tindrà entre 250 i 300 places i donarà cobertura a tota la comarca. Sobretot, servirà per descongestionar el Parc Taulí i acollirà pacients semicrítics.

Personal de l’Ajuntament de Sabadell treballa des d’aquest dissabte per acondicionar l’espai; i aquest diumenge també s’hi ha treballat fins al migdia. A l’hospital de campanya hi treballaran efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el CatSalut, Metges Sense Fronteres i de les forces armades espanyoles. “Ens servirà per alliberar llits al Taulí perquè quan arribi el pic de la corba estiguem preparats”, ha dit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en roda de premsa.

Farrés ha explicat que el Taulí preveu reconvertir 214 llits de semicrítics en UCI un cop aquests pacients semicrítics s’hagin traslladat al nou hospital de campanya. L’atenció al nou centre hospitalari la faran professionals del CatSalut, però l’alcaldessa també ha explicat que l’ajuda de la Unitat Militar d’Emergències (UME) o l’Exèrcit de Terra, la qual cosa està per definir, serà tant logística com sanitària. Marta Farrés també ha apuntat que es crearà un comitè de seguiment amb totes les parts esmentades per gestionar el nou equipament.

Tanmateix, l’alcaldessa ha fet una crida a estudiants o persones jubilades del sector sanitari per incorporar-se a l’hospital de campanya i a empreses a donar material de protecció com mascaretes, bates i guants. En el primer cas, els interessats s’han de dirigir a la filial vallesana de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i en el segon a la Policia Municipal.

Publicitat

El director general del Taulí, Joan Martí, ja avançava en una entrevista publicada pel D.S. aquest dissabte que la corporació sanitària i el consistori buscaven un espai per ampliar el nombre de llits disponibles en plena pandèmia de la Covid-19. L’objectiu, deia Martí, era tenir-lo disponible en un termini de 10 dies per si fes falta.

L’hospital de campanya se suma a altres iniciatives que ja estan en marxa per tal de poder atendre l’alta demanda que hi ha del sistema sanitari i que es preveu que segueixi augmentant. Per aquest motiu, aquest cap de setmana ja ha entrat en funcionament el Gran Hotel Verdi, amb 195 places, com a espai medicalitzat per atendre pacients lleus, que estan a punt de rebre l’alta. Des de fa uns dies el Taulí també deriva pacients no-covid a l’hospital Quirónsalud del Vallès i més recentment, usuaris de traumatologia a la clínica Asepeyo de Sant Cugat.

Durant la roda de premsa d’aquest diumenge a la tarda Marta Farrés ha agraït a la ciutadania que segueixi les mesures de confinament, ha transmès el seu condol a les víctimes del coronavirus i ha agraït la feina que estan fent els serveis sanitaris i els professionals dels serveis essencials que treballen aquests dies.

Farrés crida a donar material i a què estudiants ajudin a l’hospital de campanya

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top