Castellar del Vallès

La rotonda que es farà a l'entrada de Castellar del Vallès donarà accés a un nou Mercadona

En aquesta intersecció és on se situarà la rotonda / G.Plans

L’entrada de Castellar tindrà una nova rotonda. Estarà ubicada a la carretera que connecta amb Sabadell, concretament a l’encreuament amb la ronda Tolosa, i tindrà unes dimensions intermèdies en comparació amb les dues que ja hi ha en aquesta direcció. L’Ajuntament del municipi (Som de Castellar-PSC) va adjudicar la llicència d’obres a Mercadona, amb un pressupost de 876.506 euros. Està previst que la construcció, que va ser anunciada la setmana passada i ha començat aquest dilluns, s’allargui sis mesos, fins a la tardor d’aquest any.

Els informes jurídics i d’arquitectura municipals, necessaris per a la llicència d’obres, es van emetre a finals del mes de novembre del 2019. La concessió a Mercadona es va aprovar a la posterior junta de govern local.

Un nou Mercadona

La companyia valenciana està interessada en aquestes obres per millorar l’accés al nou supermercat que obrirà a Castellar, a la mateixa ronda Tolosa. Serà més gran i substituirà el que hi ha ara al carrer d’Itàlia. Les noves instal·lacions, de fet, tindran la màxima dimensió permesa legislativament.

“Convé al poble”

En ser consultat pel D.S., el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Pepe González, explica que la rotonda millorarà la connectivitat entre la B-124 i la ronda. “Està en línia amb el dibuix mental del que ha de ser Castellar”, sosté, afegint que els interessos, alhora, coincideixen amb els de l’empresa, que és l’encarregada de finançar una actuació que “convé al poble”.

Publicitat

Es construirà una nova rotonda a l’entrada de Castellar del Vallès

La planificació de les obres, tutelades per l’Ajuntament i “amb la benedicció” de la Generalitat, també ha comptat amb l'opinió dels veïns de Can Carner, segons González. Així doncs, assegura que s’hi han fet modificacions perquè la rotonda en cap cas desemboqui en aquesta part del municipi.

La CUP, crítica

Des de la CUP de Castellar es retreu a l'equip de govern que s'hagi ocultat que, tal com va avançar el D.S., la rotonda donarà accés al Mercadona i que la companyia valenciana n'assumeix el cost. També són crítics amb el poc temps de marge amb què han informat la ciutadania sobre les obres.

Paral·lelament, en un comunicat, el grup polític es manifesta en contra de “cedir a una empresa privada un permís d'obra a la via pública amb clares afectacions negatives sobre la ciutadania”. Més concretament, consideren que la rotonda augmentarà les retencions  en hora punta i impactarà negativament en el barri de Can Carner.

AFECTACIONS DE LA ROTONDA

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top