Castellar del Vallès

Es construirà una nova rotonda a l'entrada de Castellar del Vallès

La setmana que ve començaran les obres de construcció d’una nova rotonda a la cruïlla de la carretera de Sabadell (B-124) amb la ronda de Tolosa. S'espera que permeti millorar ostensiblement la connectivitat del trànsit rodat entre aquests dos eixos viaris.

D’una banda, possibilitarà que els vehicles procedents de la ronda puguin girar cap a la carretera B-124 en direcció al nucli urbà de Castellar; i de l’altra, facilitarà que els vehicles que provinguin del nucli urbà per la carretera puguin fer el gir a l’esquerra per agafar la ronda de Tolosa. En tots dos casos, doncs, ja no serà necessari utilitzar la rotonda existent a l’alçada de l’escola Mestre Pla.

La construcció de la nova rotonda a la cruïlla de la carretera de Sabadell amb la ronda de Tolosa començarà la setmana que ve / Ajuntament

Segons explica el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Pepe González, “aquesta nova rotonda permetrà enllaçar molt millor la carretera amb una via de circumval·lació del nucli urbà com és la ronda”. “Aquest fet –afegeix– facilitarà tant la mobilitat interna de vehicles com la mobilitat dels vehicles procedents de Sant Llorenç Savall, Sant Feliu, les urbanitzacions o de Terrassa i que vagin en direcció Sentmenat o viceversa”.

Afectacions

Els treballs de construcció tindran una durada de sis mesos i comportaran que es tanqui la circulació de vehicles en els dos sentits de la marxa de la ronda de Tolosa entre la carretera i la rotonda que enllaça al carrer de Tarragona. L’itinerari alternatiu per accedir al carrer de Tarragona des de la carretera B-124 serà pels carrers d’Osona i Berguedà. L’accés al carrer d’Itàlia (paral·lel a la carretera) s’haurà de fer venint de Sabadell a través d’una incorporació que s’habilitarà expressament.

Publicitat

Durant el transcurs de l’obra sí que es podrà circular per la carretera de Sabadell en els dos sentits de la marxa.

Pel que fa a les afectacions al transport públic, la parada d’autobús situada a la carretera en sentit Sabadell, a l’alçada de Can Carner, es desplaçarà uns metres més avall d’aquí a uns dies. D’altra banda, quan l’autobús circuli en sentit Castellar la parada d’autobús estarà situada al carrer d’Osona, abans de la cruïlla amb el carrer de la Conca de Barberà.

El tall de la ronda de Tolosa implicarà l’alteració del recorregut de les línies C1, C3, C4 i N65 que per entrar al nucli urbà des de la carretera de Sabadell hauran de fer servir l’itinerari alternatiu dels carrers d’Osona i Berguedà fins enllaçar amb el carrer de Tarragona.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top