Ciutat

Pol Gibert defensa la gestió feta pel que fa al deute d’Smatsa amb l’Ajuntament

El Govern de Sabadell respon a ERC i la Crida per Sabadell per les acusacions d’haver actuat de manera opaca per articular el pagament del deute de l’empresa concessionària del servei de recollida d’escombraries i de neteja viària, Smatsa, a l’Ajuntament. El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, considera que les afirmacions “mostren ignorància o voluntat d’enganyar a la ciutadania”, i defensa la gestió feta sobre aquest aspecte durant l’estat d’alarma.

Concretament, les dues formacions han denunciat en les darreres hores que l’Ajuntament ha aprovat el fraccionament del pagament del deute de més de 2,5 milions d’euros d’Smatsa a través d’un Decret de data 28 de maig, mentre els terminis administratius es troben suspesos per l’estat d’alarma. Aquest import correspon a les liquidacions dels exercicis 2015 i 2016.

“Ens sembla increïble el nivell de desconeixement dels procediments de l’administració per part d’una força com la Crida, que ha governat els darrers anys i fins i tot va ostentar l’alcaldia”, assenyala Gibert. En aquest sentit, assegura que confonen un termini administratiu amb un termini tributari: “Uns es van aturar, altres es van estendre, tots els ciutadans han vist com el període per pagar impostos s’ha estès durant l’estat d’alarma”, afegeix.

Gibert defensa que els serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament “no actuen sota demanda”, sinó seguint els procediments establerts. “D’altra banda, la Crida sol·licita que es posi a disposició de l’oposició tota la informació sobre aquest expedient, com si això fos una cosa que normalment no es fa, tots els expedients estan a disposició dels regidors i amb el confinament s’han establert noves eines per fer més accessible aquest informació”, apunta.

Pel que fa a la comissió de seguiment d’Smatsa, que demana convocar, assegura que va ser suspesa abans del virus “pel boicot de la Crida a la feina que s’estava fent”. En aquest sentit, recorda que fins dilluns passat no era possible convocar la comissió extraordinària, i apunta que si un grup municipal vol activar-ne una, ha de demanar-ho a la Junta de Portaveus.

Pel que fa a ERC, respon a les crítiques referents a la decisió presa per l’actual tresorer, que té el càrrec de manera accidental, que ja va adreçar fa uns dies a l’Ajuntament i de manera formal un escrit on sol·licitava la seva abstenció en els expedients relacionats amb l’empresa Smatsa.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top