Publicitat
Ciutat

Soroll i consum d’alcohol arreu de Sabadell

La Policia Municipal ja ha realitzat 85 intervencions per aquestes activitats a la via pública

Ampolles i deixalles al Parc del Nord / CEDIDA

[Albert Acín / Marta Ordóñez]

Les macrofestes de matinada a l’espai públic s’han estès per Sabadell amb la desescalada. Al conflicte obert al pàrquing de la Creueta cal afegir desenes de botellons i problemes de soroll en diversos punts de la ciutat.

La Policia Municipal ja ha identificat els punts calents: plaça d’Espanya, plaça d’Arnulfo Romero –a tocar del Parc del Nord– i l’entorn de Castellarnau. Des de l’entrada de Sabadell a la fase 1 el passat 25 de maig, el cos policial ja ha realitzat 85 intervencions per soroll i consum d’alcohol en la via pública i ha interposat 10 denúncies.

On hi ha hagut incidents? Del total d’intervencions en els darrers dies, gran part (22,3%) s’han realitzat en el districte 1 –19 en total, de les quals 7 s’han produït a la Creueta–. El districte 4 (Can Llong, Can Rull, Cifuentes, la Concòrdia i Castellarnau) centralitza el 20% dels casos, mentre que el districte 3 (Ca n’Oriac, Torreguitart, la Roureda, Sant Julià i el Torrent del Capellà) acumula un 17,6% de les intervencions per aquestes accions incíviques.

També és destacable una intervenció per consum d’alcohol a Can Gambús, al marge de la intervenció vandàlica a la Capella fa uns dies. Els punts afectats coincideixen amb unes característiques concretes: espais oberts, relativament apartats dels nuclis de població i fora de les principals zones de pas de cotxes i vianants. Així i tot, hi ha veïns a prop que pateixen les molèsties.

De nit, grups de joves consumeixen alcohol fins a altes hores de la matinada i se sent música forta. L’endemà al matí, hi ha brutícia i deixadesa. “Tot és una piscina d’ampolles, bosses de plàstic i brossa”, lamenta la Nadia, resident al barri de Can Gambús. De les 85 accions empreses per la policia contra les festes al carrer, un 70,1% han estat per sorolls, mentre que el 29,9% restant respon al consum de begudes alcohòliques a l’espai públic.

Per l’absència d’oci nocturn Si bé es tracta d’una pràctica habitual a aquestes zones, que ve de la mà de l’arribada de l’estiu, els residents de diversos punts de la ciutat consultats pel D.S. es troben especialment preocupats enguany: amb la prohibició de ballar als locals d’oci, temen que aquests espais es converteixin en “discoteques a l’aire lliure” i que es promocionin aquestes reunions de joves al carrer.

“Estem patint aquest efecte els últims dies, des de l’inici de la desescalada”, lamenta la Marisa, veïna de Can Deu, que afegeix que “la música fa ressò a les cases” i “ara que dormim amb la fi nestra oberta, sembla que els tinguem a casa”. Des dels Mossos d’Esquadra assenyalen que –a diferència dels botellons a l’aparcament de la Creueta– els episodis viscuts al Parc del Nord i Can Gambús s’han produït arran de l’estat d’alarma. “És conseqüència de l’absència de locals d’oci nocturn”, assenyalen des de la policia catalana.

Tant la Policia Municipal com els Mossos s’han coordinat per augmentar la vigilància de les nits sabadellenques i confien que a mesura que avanci la desescalada i reobrin els locals de festa, el fenomen de les macrofestes de carrer acabarà. Això alleugereix els veïns, però recorden que tampoc no es respecta la limitació en les reunions: “No en són 15, en són més de 30”, alerta el Chema, veí de Castellarnau.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top