Ciutat

Sabadell passa a fase 3

Les condicions per fer el salt a la nova fase són les adequades, segons Sanitat

Les mesures seran menys restrictives amb el canvi de fase / LLUÍS FRANCO

El govern de l’Estat ha donat el seu vistiplau perquè Sabadell i les regions sanitàries de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud, i la de Lleida passin a la fase 3 aquest dijous. D’aquesta manera, tot Catalunya estarà a la fase 3 de desescalada.

El Procicat ja va aprovar dilluns la proposta a instàncies de Salut, ja que es mantenia a la baixa l’evolució dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i taxa reproductiva efectiva. També argumenten fer el pas per “l’impuls donat a l’atenció primària” amb la disposició de proves PCR per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment dels casos, segons explica el departament en un comunicat.

Divendres passat, Salut va descartar que les regions de Barcelona, metropolitanes i Lleida passessin a la fase 3 des d’aquest dilluns 15 de juny. De fet, el Ministeri de Sanitat va aprovar el pas a aquesta fase de desescalada de les regions de Girona i de la Catalunya Central, ja que era la proposta que li havia traslladat la Generalitat.

Què es podrà fer a Sabadell a la fase 3?

Tot i això, Salut ja va avançar que demanarien un canvi de fase perquè fos efectiu abans del cap de setmana que ve. Finalment, el Procicat ha aprovat traslladar al govern espanyol que el canvi de fase sigui efectiu dijous.

Illa no hi veu cap inconvenient

Aquest mateix dijous, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat en una entrevista a TV3 que es “donen les condicions” perquè la regió metropolitana de Barcelona, amb la ciutat de Sabadell, i Lleida passin a fase 3, tot indicant que hi ha una reunió bilateral amb Salut aquest tarda i s’analitzarà la proposta. Les “primeres indicacions” que té és que “es donen les condicions” per avançar, ha afegit.

Illa creu que “les coses a Catalunya s’han fet correctament”. “El govern ha tingut una actitud de prudència que jo comparteixo”, ha dit. Ha posat l’exemple de Lleida, on h ha hagut alguns brots però “s’ha actuat amb rapidesa i contundència”.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top