Publicitat
Vallès

Un 'clic' per alertar la policia de violències masclistes

L’aplicació BeeSafe incorpora una opció perquè les víctimes enviïn a la policia la ubicació en temps real, sense necessitat de trucar

BeeSafe permet alertar, també, de robatoris a domicilis / V.Rovira

Una aplicació per sumar esforços per combatre la violència masclista. BeeSafe, creada per a posar en contacte instantàniament la ciutadania amb la policia, incorpora una nova alerta de gènere per plantar cara a aquesta xacra. Es tracta d’un mecanisme útil que, per exemple, permet advertir de conductes d’assetjament sexual, tant a la via pública com en espais tancats.

Beesafe, que s’activa amb un sol clic, comparteix en temps real la ubicació de la víctima amb la policia, “perquè pugui saber en tot moment on és i comprovar si està en moviment o retinguda”, assenyala el sabadellenc Marc Valls, responsable d’ expansió d’un projecte que és 100% vallesà.

Publicitat

A Matadepera, on BeeSafe està instal·lada a més de 780 domicilis per alertar la policia de possibles robatoris, ja hi ha 850 persones que disposen de l’alerta de gènere. “El plantejament i el disseny de la nova alerta ha estat valorat molt positivament per una de les associacions més prestigioses del país en defensa dels drets de les dones: la Comissió de Dones Advocades de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona”, expressa Valls.

Un dels avantatges de Beesafe és que agilitza les alertes, sense haver de trucar. De fet, no és ni necessari tenir guardat el telèfon de la policia, encara que incorpora un xat que permet enviar-li notes de veu, text i fotografies. A més, l'avís passa desapercebut, silenciosament.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top