Oci i cultura

Marta Urzaiz estrena ‘Femina Feminae’, el clarinet nascut del confinament

La sabadellenca Marta Urzaiz / DS

‘Femina Feminae’ és un projecte nascut durant el confinament per la Covid-19. El que hem vist a Catalunya en els darrers mesos és que els creadors han reconduït concerts i projectes cancel·lats en un torrent creatiu molt destacable. 

És el cas del compositor Gerard Pastor, que va explorar les possibilitats de l’únic instrument i instrumentista amb qui podia fer música a casa dia rere dia: el clarinet de la Marta Urzaiz (Sabadell, 1993). Inspirat en unes condicions molt particulars neixen dues obres noves per a clarinet i piano: Femina Feminae. Es tracta d’una obra en 8 moviments basada en quadres pintats per dones o inspirats en dones. Cada moviment descriu l’essència de cada quadre, dibuixant escenes de pintors com Remedios Varo, Ramon Herreros i Franz Mark, entre altres. 

Partitures de ‘Femina feminae’ / DS

Els primers esbossos d’aquesta obra, que està a mig camí entre l’impressionisme i el nou romanticisme, van ser inspirats per l’exposició Femina Feminae del museu Thyssen a Andorra.

L’editorial de música Boileau publica ara les partitures de Femina Feminae per a clarinet i piano de Gerard Pastor. Són les primeres obres del compositor que publica l’editorial.

Comentaris
To Top