Publicitat
Ciutat

FGC finalitza les obres a Plaça Catalunya que permetran un tren cada cinc minuts a la línia Vallès

/ Victòria Rovira

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres a l’estació de Plaça Catalunya, fet que permetrà implementar les noves freqüències a la línia Barcelona-Vallès i aconseguir que en hora punta hi hagi trens a Sabadell i Terrassa cada cinc minuts i a Sant Cugat, cada 2 minuts i mig.

Les obres han consistit a allargar les vies i les andanes per permetre l’entrada automàtica dels trens. També s’ha ampliat el vestíbul. Amb aquesta obra, FGC podrà posar en servei els 15 nous trens l’any vinent i, per tant, millorar les freqüències per donar la màxima capacitat a la línia. Amb la incorporació dels nous trens i la millora de les freqüències, la línia del Vallès guanyarà un 38% de la seva capacitat. Si ara pot realitzar 80 milions de viatges l’any, s’aconseguirà arribar fins als 110 milions de viatges l’any.

Publicitat

S'inaugura el pàrquing a Sabadell Nord

Des d'avui, FGC ha posat en servei el nou aparcament d’intercanvi modal a l’estació de Sabadell Nord. El nou park&ride és un punt d’intercanvi modal perquè dona accés directe a la línia S2 d’FGC que travessa Sabadell, la línia R4 de Rodalies de Catalunya i diverses línies de TUS. L’estació de Sabadell Nord va tenir l’any 2019 682.560 viatges, la segona amb més passatgers de les cinc que hi ha al municipi.

També en podran fer ús els veïns de la zona. Un centenar de places del nou pàrquing, situat a l’avinguda de Josep Tarradellas, serà de pupil·latge.

FGC inaugura dilluns el pàrquing de plaça d'Espanya

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top