Ciutat

El brot a la Policia Municipal de Sabadell equival al 57% de contagis de la plantilla el 2020

Preocupació a la Policia Municipal de Sabadell davant del brot de coronavirus. 12 agents són positius, però l’afectació al cos implica 36 policies –una sisena part de la plantilla– que estan de baixa. Segons les dades a què ha tingut accés el D.S., en cinc dies s’ha detectat l’equivalent al 57% dels contagis de l’any 2020. “És el brot més gran que hem tingut fins ara. Estem en màxima alerta”, assegura el tinent d’alcaldessa de Seguretat, Jesús Rodríguez.

Davant la crisi interna, l’Ajuntament ha activat d’urgència el protocol Covid: es realitzarà un cribratge massiu –PCRs a tots els agents– i es programaran substitucions per suplir les baixes. L’objectiu és garantir el servei essencial, la seguretat a la ciutat, malgrat l’embat de la Covid a les files policials. Entre dimarts i dimecres, el Parc Taulí farà tests a tota plantilla –246 agents– per tal de determinar l’abast real del brot. Es faran 160 proves avui i la resta demà.

Els policies que són positius i els confinats preventivament formen part de dos torns –Matí A, Tarda A–. La majoria són agents, a excepció d’un sergent, i tots presenten símptomes lleus, segons explica el regidor de Seguretat. L’ordre intern està garantit perquè l’intendent major, Joan Antoni Quesada, i la resta de la cúpula policial no s’han vist afectats i es troben en perfecte estat de salut. Així i tot, no hi ha res descartat: “Hi podria haver més casos”, assenyalen fonts policials.

Un control recent de la Policia Municipal de Sabadell i els Mossos d’Esquadra / LLUÍS FRANCO

Una situació sense precedents

La Policia Municipal havia aconseguit esquivar el virus fins ara. Segons les dades de la Policia Municipal, només un 9% de la plantilla (22 agents) s’havia contagiat fins a finals de gener. 56 més (un 21,2%) s’havien confinat, o per sospita o per contacte amb un positiu. La incidència s’havia aconseguit controlar a través de torns reduïts setmanals –7 dies de feina, 7 de descans–, mesures de prevenció Covid i ampliació de la flota de vehicles.

Els mecanismes han funcionat en tot moment, però no han evitat l’entrada del virus a la Policia Municipal. Segons ha sabut aquest diari, el dimecres 27 de gener es van notificar els dos primers positius del torn Tarda A i el divendres ja n’eren tres. En aquell moment, es va activar el protocol intern d’emergència. Durant el cap de setmana, el nombre de casos va augmentar fins a arribar als 12, notificats fins ahir.

No s’ha determinat l’origen del brot, però segons Rodríguez s’hauria produït durant els dies de descans d’algun dels agents amb Covid. A banda de les proves PCR i dels confinaments, el regidor recorda que no s’ha de perdre el respecte al virus: “Hem de seguir complint amb totes les mesures de prevenció per evitar riscos innecessaris” i insisteix en la “professionalitat i compromís” dels agents.

Comentaris
To Top