EDITORIAL

Allò que fa ciutat

Sabadell té molts trets distintius: l’arquitectura i el patrimoni únics, l’entorn verd que l’envolta, una oferta cultural que marca tendència… i també una xarxa de bars i restaurants i de comerç de proximitat. Tots aquests elements, entre molts altres, contribueixen a construir la personalitat pròpia de la ciutat.

No ens podem permetre perdre’ls. A tall d’exemple, la situació de la restauració és crítica. Segons el Banc Sabadell, la facturació del sector a la ciutat ha caigut un 53% respecte a principis d’octubre, quan no hi havia les restriccions. També passa amb la cultura i l’esport, i en el comerç: les botigues de roba han deixat d’ingressar un 33% respecte a la primera setmana de l’any, quan es va decretar el tancament parcial de les botigues.

No es tracta d’històries personals o de queixes a títol individual, el que expliquen els propietaris i treballadors és evident: a la llum de les dades, les noves restriccions també han suposat un nou daltabaix per als negocis després dels tres mesos de confinament del 2020. Necessitem trobar un punt d’equilibri entre la protecció de la salut i la protecció del teixit empresarial i l’ocupació. Els bars, els restaurants i el comerç també fan ciutat. Són Sabadell.

Comentaris
To Top