Publicitat
Oci i cultura

Criden a protestar a Sabadell contra la detenció de Pablo Hasél

Moment en què els Mossos s'emporten detingut Hasél / ORIOL BOSCH

La detenció del raper Pablo Hasél, aquest matí a la Universitat de Lleida, està provocant reaccions immediates. Multitud de col·lectius de Sabadell protestaran avui a les 19 h, en una concentració a la plaça de Sant Roc.

De fet, ja fa dies que el Moviment Popular de Sabadell havia convocat una protesta pel mateix dia que el lleidatà fos detingut.

A la convocatòria de les entitats que integren l’MPS (Arran, Cos, Endavant, Justa Revolta i Can Capablanca) s’hi estan adherint des de primera hora del matí col·lectius com CDR, l’ANC, el Comitè Feminista de Sabadell, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) i La Forja.

Partits polítics com Crida per Sabadell, el grup municipal de Junts per Catalunya i la formació Comunistes de Catalunya també hi seren presents. Personalitats de la cultura també han alçat la seva veu, com ara l’escriptor David Vila i Ros ha manifestat la seva solidaritat amb Hasél, mitjançant les xarxes socials. De fet, es preveuen protestes contra la detenció del raper a la majoria de ciutats catalanes.

Sabadell, de fet, és un petit feu del rap i el trap, amb artistes com Elgio, Nel·lo C, Santa Salut, 31FAM i Flashy Ice Cream. El món de la música urbana de Sabadell ja ha alçat repetides vegades la seva veu contra l’empresonament de Pablo Hasél.

Probablement, el cas més paradigmàtic és el d’Àlex Nicolev, conegut artísticament com a Elgio, qui va ser condemnat el juny del 2020 a 6 mesos de presó per l’Audiència Nacional (tot i que no va entrar a la presó, ja que era una pena inferior als 2 anys).

Els rapers criden a no tenir por, malgrat que detinguin Hasél

De fet, Pablo Hasél va ser a Sabadell el març del 2018, per participar en un acte a favor de la llibertat d’expressió juntament amb Valtònyc (avui forçat a viure a Bèlgica) i Elgio (qui va ser condemnat, però el recurs encara està pendent de resolució).

La trobada, que va tenir lloc a La Quartera (adjacent al casal Can Capablanca), va quedar registrada en aquest vídeo:

Publicitat
Comentaris
To Top