EDITORIAL

Oci nocturn: un model de consens

Sabadell ha canviat molt en els darrers anys, especialment pel que fa a l’oferta d’oci nocturn. Del model de concentració i grans aforaments de la Zona Hermètica s’ha passat a una ciutat sense oferta, pràcticament, de discoteques i pubs.

Amb prou feines n’hi ha 13 a tota la ciutat, segons les dades de l’Ajuntament. I cal tenir en compte que fa pràcticament un any que estan tancats pel coronavirus. De com s’havia passat d’un extrem a l’altre, de la barra lliure al no a tot, celebrem els passos del Govern municipal per redefinir el model de ciutat. S’opta per una nova estratègia, regulada i descentralitzada, i així es vol contribuir a la conciliació entre la vida nocturna i els veïns. Aquest repte majúscul l’ha endegat l’executiu sabadellenc en solitari.

No s’ha dialogat amb els principals agents del sector ni tampoc amb els grups de l’oposició. S’ha presentat primer la iniciativa i s’ha deixat el consens per a més endavant. Creiem que en un afer de ciutat com aquest, absolutament cabdal, cal tenir en compte totes les opinions. Per garantir l’èxit de canvis tan transcendentals és necessari buscar la negociació, el pacte, l’acord. Per avançar necessitem el consens de tots. Hem d’anar plegats.

Comentaris
To Top