EDITORIAL

Compromís democràtic

Avui es compleixen 40 anys de l’intent de cop d’estat del 23-F. L’assalt al Congrés dels Diputats va ser un intent de derrocar el procés de democratització de l’Estat. Els autors del cop pretenien restituir el règim autoritari del franquisme, volien forçar una involució de drets i portar Espanya a un nou aïllament dins d’Europa.

L’intent va ser tot un fracàs i per sort no es van haver de lamentar víctimes. A Sabadell, les forces de seguretat van mantenir-se amb l’ordre democràtic i la ciutadania va rebutjar estoicament qualsevol intent d’arrabassar el nou règim de llibertats. Avui, quatre dècades després, l’efemèride ha de servir per recordar el passat, però sobretot per treure’n lliçons sobre el present i el futur.

Cal refermar els valors democràtics i reafirmar-nos les garanties i els drets adquirits. La defensa de les nostres llibertats individuals i col·lectives són fruit de les lluites de moltes persones, algunes de les quals ja no són entre nosaltres. L’esforç de tants ha fet possible construir sobre uns fonaments que han portat Sabadell a ser una ciutat moderna i pròspera, però sempre compromesa i reivindicativa.

Comentaris
To Top