Publicitat
Ciutat

El Govern municipal vol ampliar el projecte veïnal A-porta fins a mil persones

El projecte A-porta, que s’està duent a terme a Can Puiggener en una prova pilot, actuarà a 6o0 habitatges més si el ple de març ho aprova. El consistori atorgaria una subvenció de 48.358 euros en la propera sessió plenària per poder allargar aquest projecte de participació veïnal que, segons sosté l’Ajuntament, “ha donat uns resultats molt positius”. Malgrat això, consideren que “encara cal continuar fomentant el civisme i la col·laboració”.

Els picaportes són vuit residents del barri que s’encarreguen de visitar veí per veí a casa seva. Des de l’octubre han actuat a 400 habitatges, i ara es preveu que arribin fins al miler de llars. Es tracta d’un projecte conjunt de la FAVS, l’associació de veïns de Can Puiggener i la CONFAVC que ja s’ha aplicat a diversos barris d’Europa i Catalunya. L’objectiu últim és detectar necessitats socials i fomentar el civisme i la convivència.

Una prova pilot que, si té bons resultats, es podria traslladar a altres barris de la ciutat. El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, no descarta que es desplegui a altres punts de Sabadell, però destaca que “primer toca consolidar-lo a Can Puiggener”. El projecte ha permès crear llaços entre el veïnat identificar necessitats de les persones per oferir un acompanyament.

Publicitat
Comentaris
To Top