EDITORIAL

Aixecar el Castell de nou

El Castell de Can Feu és un bon exemple del recorregut històric de molts símbols del patrimoni arquitectònic d’aquesta ciutat: com un edifici únic i distintiu pot quedar en l’oblit i degradar-se fins al punt de pràcticament caure a trossos.

Després d’anys sense solucions, l’Ajuntament de Sabadell proposa convertir-lo en un centre de formació en activitats mediambientals. Estem davant d’un projecte que, pel seu alt cost econòmic (entre 8 i 10 milions d’euros), està condicionat a les subvencions externes.

El Govern municipal vol aspirar als fons europeus Next Generation i d’altres subvencions provinents d’altres institucions per rehabilitar el Castell i el seu entorn i convertint-lo en un gran espai centrat en l’economia verda i circular i l’agricultura de Km0.

La proposta és un bon punt de partida per donar una segona vida al Castell, part del patrimoni material de Sabadell. Sabadell ja ha avançat molt en el concepte del nou Castell, però ara cal aterrar-lo: falta un full de ruta més definit i un calendari, negociar amb altres institucions per aconseguir finançament extern i també arribar a una proposta de consens amb els principals actors implicats.

Comentaris
To Top