Ciutat

Pressió perquè el Vapor Pissit sigui el museu del tèxtil

El Vapor Pissit, al Centre, en una imatge d’arxiu / lluís franco

L’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil (Tèxtil’s) va publicar ahir un manifest en què reclama que Sabadell tingui un museu de la indústria tèxtil llanera al Vapor Pissit. Els impulsors del document volen obtenir el compromís de l’alcaldessa, Marta Farrés, perquè tiri endavant el projecte que ja va aprovar el ple el 2016 i es valora la possibilitat de presentar una moció al plenari del mes d’abril. El document ja compta amb més de 300 adhesions personals i d’entitats. “Últimament fa la impressió que l’Ajuntament el vol destinar a oficines municipals i diem que això no ho volem”, assenyala el president de l’associació, Manel Borrell.

El Govern estudia què fer al Vapor Pissit, però no hi ha res decidit, tal com reconeixen fonts de l’executiu. Ni es descarta traslladar-hi dependències municipals ni convertir-lo en el museu tèxtil de Sabadell, un equipament singular que explicaria el passat del municipi.

Alertada per la possibilitat que el Pissit es converteixi en despatxos del consistori i no sigui el museu tèxtil, la Crida per Sabadell va aixecar la veu en una roda de premsa dijous davant de l’antic vapor. La seva portaveu, Nani Valero, va explicar que “estem totalment en contra” que aquest espai històric no sigui el museu tèxtil, i va criticar la manca d’informació del Govern quan assegura que han preguntat per aquesta qüestió.

Fonts de l’executiu municipal apunten cap a una contradicció dels de Valero, ja que ja durant el mandat anterior amb la Crida al Govern quadripartit es va redactar un projecte per ubicar oficines municipals al Vapor Pissit. Però qui primer va ser tinent d’alcalde d’Urbanisme i després alcalde, Maties Serracant, defensa que finalment es va descartar perquè “no es veia adequat amb el programa de museu que hi havia sobre la taula”.

Impulsen un manifest per convertir el Vapor Pissit en el museu del tèxtil

Comentaris
To Top