El teu defensor

El teu defensor: "El solar ara és un abocador"

EL TEU DEFENSOR

El D.S. està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a mordonez@diaridesabadell.com.

Dos lectors ens escriuen per denunciar l’estat del terreny que es troba a la cruïlla del carrer dels Calders i Gorina i Pujol.

Un solar situat al barri de Sol i Padrís és "un niu de brutícia"

No saben a qui reclamar perquè és un solar de propietat privada. A la cruïlla del carrer dels Calders i el carrer de Gorina i Pujol hi ha un terreny que, segons han denunciat dos lectors del Diari de Sabadell, s’ha convertit “en un niu de brutícia” i un “abocador municipal”. Es tracta d’un solar ubicat al barri de Sol i Padrís de titularitat privada i es troba inutilitzat des de fa molt de temps, des de fa vuit anys, quan es van enderrocar dos habitatges.

El problema s’arrossega des de fa uns mesos quan, amb les ventades, “va caure el mur que el delimitava”, destaca el Jaume, un veí de la zona, a El teu defensor. Segons el seu relat, la gent hi aboca tota mena de brutícia i deixen passejar els gossos perquè facin les seves necessitats –sense després recollir-les–, afirmen. “És una vergonya l’incivisme de la gent, però nosaltres no hem de suportar les pudors que s’hi generen i el focus de brutícia que implica aquell solar”, destaca Marina Cuevas, veïna del carrer dels Calders.

Malgrat que els contenidors estan al costat, els veïns s’han trobat amb tota mena d’escombraries: llaunes, fustes, mobles... Així, demanen que es retiri la brutícia del solar i, especialment, que es torni a delimitar l’espai amb un mur per evitar que la gent hi pugui accedir i hi continuï abocant brutícia. A banda, la vegetació creix de forma descontrolada.

/ CEDIDA

En tot cas, el veïnat reclama una actuació immediata i assegura que presentarà una queixa formal a les autoritats municipals si no es veu una solució pròximament.

El propietari del solar haurà de retirar la brutícia i solucionar el problema

El teu defensor ha contactat amb l’Ajuntament de Sabadell per sol·licitar que contacti amb el propietari dels terrenys. Fonts municipals confirmen que s’han posat en contacte amb la propietat del solar i se li ha exigit que retiri la brutícia existent i doni solució a aquest problema. “És el que també es fa a altres espais de la ciutat que es troben en una situació similar”, sostenen aquestes fonts.

Després que passi un temps prudencial, si la propietat no hi ha donat resposta, l’Ajuntament actuarà de forma subsidiària.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top