Publicitat
Ciutat

Les reaccions dels partits municipals a la investigació per la compra de l’Artèxtil

L’Artèxtil, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

El D.S. ha avançat aquest dissabte que els Mossos d’Esquadra, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, busquen indicis de frau en l’operació de compra de l’Artèxtil del govern municipal anterior (2015-2019). L’Ajuntament va pagar 3,2 milions per una nau que havia costat sis vegades menys (500.000 euros) un any i mig abans. Els partits polítics municipals donen la seva opinió sobre el tema.

D’entrada, el govern municipal oferirà col·laboració a la policia catalana per esclarir el cas. El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, afirma que “la ciutat es mereix saber el que ha passat”. Per la seva banda, també Marta Morell expressa la voluntat de l’Ajuntament de traslladar “tota la informació possible” als Mossos d’Esquadra, a qui “cal deixar fer la seva feina”.

Quant a la Crida, Maties Serracant, exalcalde de Sabadell en l’anterior govern municipal a l’Ajuntament, reitera que la compra de l’Artèxtil es va fer seguint tots els procediments. Serracant exposa que no va ser cap “operació fosca”. A més, subratlla que sempre ha estat a disposició de la justícia per explicar tot el procediment de compra de la nau, “des del primer dia”.

Per la seva banda, Esquerra Republicana afirma que no té coneixement de la informació que els Mossos d’Esquadra han demanat a l’Ajuntament. “Desconeixem la informació sol·licitada i el moment de la sol·licitud. El govern municipal actual no n’havia informat els portaveus tal com hauria estat normal i tal com aconsellen els criteris de transparència, i ha decidit filtrar-ho a un mitjà”, indiquen.

Lourdes Ciuró (Junts) aposta per passar pàgina “d’èpoques fosques“. “Nosaltres apostem sempre per treballar en iniciatives en positiu per la ciutat i ens sap molt de greu que torni a sonar el nom de la ciutat al costat d’una altra investigació per part la fiscalia, ara per l’Artèxtil”, diu. Així mateix, considera que l’operació immobiliària va ser com a mínim “erràtica”.

D’altra banda, Adrián Hernández, portaveu de Ciutadans a Sabadell, insta a tots els partits municipals a ser cauts i a no treure conclusions precipitades, abans que s’hagi resolt la investigació dels Mossos d’Esquadra, a instància de la Fiscalia d’Anticorrupció. Així i tot, afirma que els hi preocupa que el govern anterior “comprés un immoble sabent que el preu estava fora de mercat”.

Publicitat
Comentaris
To Top