EDITORIAL

La força de 900.000 habitants

Pràcticament 900.000 habitants. Sabadell, Terrassa, Rubí, Mataró, Martorell, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Mollet del Vallès i Vilafranca del Penedès sumen el 12% de la població de Catalunya –i amb els municipis del seu voltant, aglutinen més de 2 milions de ciutadans, el 28% del país–.

Amb la força que això representa, els nou municipis van presentar el dimarts passat l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, un ens que ha nascut per tenir pes propi davant de les decisions polítiques que es prenen a Barcelona i a Madrid. L’Arc és un molt bon principi perquè les principals administracions presents a Catalunya –l’Estat, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona– abordin de primera mà els problemes del territori.

Quan es reuneixin amb els ajuntaments per decidir sobre el territori, tindran al davant, amb una sola veu, la força de la segona corona metropolitana. Celebrem que Sabadell en formi part i representi un dels ajuntaments fundadors, i esperem que aquest instrument tingui aviat governança pròpia i poder per decidir el futur de, ni més ni menys, tres desenes parts de la població, un terç del PIB i la meitat de l’economia industrial del país.

Comentaris
To Top