Ciutat

VÍDEO: Desmunten l’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell

Les lliteres de l’Hospital Temporal del Vallès sortien de la Pista d’Atletisme tal com hi van entrar l’abril del 2020: sense haver-se utilitzat. Salut ha començat el desmantellament progressiu de la instal·lació, que es va construir ara fa un any per ingressar-hi malalts de Covid i descongestionar el Taulí, només en el cas que arribés a ser necessari. No ha estat així, segons s’ha considerat des del departament, i cap dels aproximadament 250 llits s’han ocupat. Ara es prepara l’espai perquè esdevingui un centre de vacunació massiu a partir de l’1 de juny.

Diversos operaris treballaven el matí de dilluns desmuntant els llits amb maquinària. Alguns han estat destruïts. Tenint en compte que una part del material de protecció que es retira va ser donat per empreses i entitats en un moment d’emergència, quan la Pista es va condicionar com a hospital temporal, l’Ajuntament de Sabadell ha demanat explicacions al departament.

L’Ajuntament exigeix saber la destinació del mobiliari hospitalari i sol·licita que el material es conservi i es reutilitzi “per cobrir necessitats sanitàries o d’associacions de la ciutat que necessitin aquest tipus de llits hospitalaris”.

Salut aclareix que els llits retirats de l’Hospital Temporal del Vallès estaven “obsolets”

A partir de l’1 de juny

Està previst, si hi ha prou vacunes, que s’administrin entre 5.000 i 6.000 dosis diàries a la Pista Coberta d’Atletisme. L’equipament estarà dividit en sis espais per fer-ho possible: una per administrar dosis, una zona de recepció i acreditació, una zona d’observació i un espai per a l’atenció mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

S’hi vacunarà població de la regió sanitària Metropolitana Nord, que inclou els dos Vallesos, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i el Maresme. Logísticament, l’Ajuntament estudia ampliar l’aparcament i oferir un autobús llançadora gratuït des del centre de la ciutat.

Tal com es pot veure en el vídeo, s’estan retirant peces del mobiliari per tal de poder-hi fer la vacunació massiva a partir de l’1 de juny.

La vacunació massiva a la Pista d’Atletisme de Sabadell comença l’1 de juny

La Pista Coberta complementarà els centres d’atenció primària i els 15 punts de vacunació mitjans distribuïts actualment per tot el territori de la zona Metropolitana Nord, que comprèn els municipis del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental. En el cas de Sabadell, se sumaria, a més dels CAP, als punts de vacunació mitjans ubicats als casals cívics Rogelio Soto i Arraona Merinals.

Comentaris
To Top