Ciutat

Aquesta setmana s’adjudiquen les obres per al nou edifici del Taulí

El Parc Taulí compta amb un consolidat programa de cribatge de càncer de mama
El Parc Taulí / LL.F.

Les obres per fer realitat l’edifici polivalent del Taulí s’adjudicaran aquesta setmana. El nou edifici Ripoll, adjunt a l’Hospital Taulí, es dotarà de 105 llits,  70 dels quals seran de curta estada d’Urgències i 35 per a crítics, semicrítics i hospitalització convencional. Aquest nou espai també permetrà la normalització dels serveis després de la pandèmia i la seva transformació per a altres requeriments d’ús en el futur. Alhora farà possible ampliar i adequar diverses àrees de l’hospital que precisen més capacitat assistencial, com són el bloc quirúrgic, les urgències i les UCI.

La construcció tindrà planta baixa, tres pisos d’alçada i una planta superior per a instal·lacions tècniques. S’ubicarà entre el Taulí i Santa Fe, tocant el talús del riu Ripoll, i es connectarà mitjançant passeres amb les plantes de l’edifici principal. Els terrenys són propietat de la Corporació Sanitària Parc Taulí i la superfície de sostre afectat serà d’uns 5.000 m2. El projecte està en fase de licitació i l’objectiu d’aquest canvi del Pla de Millora Urbana és ajustar les condicions d’ordenació de volums perquè quan l’edifici estigui llest compleixi amb el règim vigent.

D’altra banda, la inversió de 40 milions d’euros anunciada per Salut també preveu reconfigurar el projecte del ja començat a edificar Frontal Gran Via. El que havia de ser una ampliació de les Urgències passa al nou espai polivalent i el Frontal tindrà finalment una vintena de nous llits d’UCI i 6 nous quiròfans. S’ha optat per aquesta fórmula perquè així es podran connectar amb els serveis ja existents a l’edifici Taulí. Aquesta actuació estarà feta el 2024, segons Salut.

Comentaris
To Top