Ciutat

El sabadellenc Xavier Bernadí, nou secretari del Govern de la Generalitat

El secretari del Govern, Xavier Bernadí / ACN

El jurista i docent sabadellenc Xavier Bernadí (1967) és el nou secretari del Govern. Es tracta d’un dels càrrecs tècnic més importants de la Generalitat. Tindrà sota la seva responsabilitat el Gabinet jurídic de l’òrgan, prestarà assistència a l’executiu de Pere Aragonès i vetllarà perquè es compleixin els acords certificats a les reunions entre ERCJunts per Catalunya, per exemple. Alhora, gestionarà la coordinació entre les diferents conselleries i serà l’encarregat d’efectuar propostes sobre el desplegament normatiu del programa legislatiu del Govern.

En la cerimònia de presa de possessió del càrrec de consellers, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, Bernadí ja ha estrenat el càrrec. Ha llegit els decrets de nomenament dels titulars de tots els departaments, entre els quals la sabadellenca Lourdes Ciuró, consellera de Justícia.

Bernadí va ser durant la legislatura passada director de Dret i d’Entitats Jurídiques de Justícia, des d’on ha exercit en matèria de dret privat i de dret relacionat amb associacions i fundacions. També s’ha encarregat de fomentar les entitats jurídiques sense ànim de lucre i, entre altres funcions, ha treballat jurídicament l’àmbit de col·legis i associacions professionals o el de les notaries i els registres públics de la propietat.

Abans, durant tres anys, des de 2013 a 2016, va ser director de l’Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern, amb càrrec de director general, al Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya.

El sabadellenc també exerceix com a professor associat de Dret administratiu a la Universitat Pompeu Fabra, on coordina el grup de recerca Observatori de l’Evolució de les Institucions. Tot i titular-se en Dret a la UAB (1990), va ser en aquest centre on es va doctorar, especialitzat en la investigació del dret autonòmic, la distribució de competències; i l’Administració pública; i les tecnologies de la Informació i la Comunicació. A més, és membre del consell de redacció de la Revista catalana de dret públic.

Lourdes Ciuró deixa l’acta de regidora entre crítiques i demandes de l’oposició

Comentaris
To Top