Ciutat

Quins són els carrers més sorollosos de Sabadell?

Els clàxons, les frenades, els motors accelerant no cessen en alguns punts de la ciutat. Quins són? El darrer Mapa del Soroll –que elabora la direcció de Qualitat Ambiental de la Generalitat– assenyala els carrers amb més enrenou de Sabadell.

1. La plaça d’Espanya i l’entorn

La plaça d’Espanya i el seu entorn concentren part del volum més dens de trànsit de la ciutat durant tot el dia. “Motos, camions, cotxes, autobusos…”, enumera David Román, que viu en un dels pisos que hi ha a la zona des de fa més de 30 anys. “Hi ha soroll des de primera hora del matí, quan comencen els clàxons, les frenades i els vehicles que passen, i fins a les 23 h. És prolongadament durant tot el dia i en hores de descans. A l’estiu, amb les finestres obertes, encara n’hi ha més”.

2. Carrer de Francesc Layret

Carrer de Francesc Layret / V. Rovira

“A la tarda notem l’augment de trànsit. Ja ens hem acostumat al soroll”, diu la Dolors, encarregada d’una botiga del carrer de Francesc Layret. La Irene, responsable d’un altre establiment, ho corrobora. El volum de trànsit al carrer, que és estret i té dues direccions, prové de l’avinguda de Francesc Macià, de la Gran Via i de la B-124, que molts cotxes agafen per dirigir-se a Castellar del Vallès. “És una via de connexió i quan la Gran Via està col·lapsada es nota”, assegura la Dolors.

3. La Gran Via

Gran Via / V. ROVIRA

L’enrenou acaba formant part del paisatge acústic dels milers de veïns que viuen a tocar de la Gran Via, al llarg dels seus 6 quilòmetres. En alguns moments, la via arriba als 87 metres d’amplada. Una prova del constant soroll que desprèn és que molts veïns, tot i reconèixer que n’hi ha, ja l’han normalitzat i l’han integrat sense que els resulti molest. És el cas, per exemple, d’Isabel Cruells, del negoci Gasoils Cruells: “Si vens de nou, és normal que molesti. Nosaltres, fins i tot, el vam trobar a faltar durant la pandèmia”.

4. Carretera de Terrassa – Carretera de Barcelona

Carretera de Terrassa / V. ROVIRA

En el punt exacte on conflueixen la carretera de Terrassa i la carretera de Barcelona hi ha veïns i comerciants que viuen un infern acústic: “És terrible la rotonda que van fer a la ronda de Ponent, provoca que es formin molts embussos cada dia”, expressa l’Eric, que treballa en un estudi de tatuatges a la carretera de Terrassa. “No hi ha cap hora del dia en què no notem com passen els vehicles”, afegeix. A més, és una zona on passen molts vianants.

5. Carrer de Boccaccio

Carrer Boccaccio / V. ROVIRA

El carrer de Boccaccio, al districte de Gràcia, és una de les artèries principals de la ciutat. Hi ha una concentració alta de naus industrials, és un dels carrers on desemboca la plaça del Mil·lenari i per on arriben vehicles provinents de Sant Quirze. És també un punt de connexió amb la C-58 i la Gran Via. Hi ha equipaments esportius, Correus i els caps de setmana també s’hi munta un mercat, que genera soroll a l’entorn.

6. Plaça del Mil·lenari – Ronda Ibèria

Plaça del Mil·lenari / V. ROVIRA

És una sortida i una entrada de centenars de cotxes cada dia a Sabadell que agafen la C-58. Es tracta d’una zona on no hi ha una densitat alta de veïns. Més aviat, hi ha concentració d’empreses i naus industrials, que provoquen que hi hagi força vehicles de gran tonatge, carregant i descarregant. Ara bé, al llarg de la ronda de Ponent, on sí que hi ha més habitatges, el soroll constant sí que molesta els veïns.

Comentaris
To Top