PATRIMONI DE SABADELL

Redescobrir les pintures de la Salut

Des que les pintures de l’absis del Santuari de la Salut estan restaurades, el sabadellenc Fèlix González tenia pendent pujar-hi. Ho va fer aquest dilluns passat, i la visita no va decebre: “Ara brilla tot amb un to daurat que queda molt bonic”, destaca.

La imatge de la Salut de Fèlix González / CEDIDA

Durant les tasques de restauració s’ha instal·lat un sistema de llums que, posant-hi un euro, s’encenen i permeten gaudir de les obres d’Antoni Vila Arrufat amb més claredat. “S’ha fet una obra ben feta”, remarca González, sobre les tasques encapçalada per Aleix Barberà (tècnic del Centre de restauració de Béns Mobles de Catalunya), i tres tècnics més, a part d’un parell d’especialistes en fases concretes del procés. La intervenció s’ha fet sobre 350 metres quadrats de pintures que acumulaven capes de sal fruit de la degradació pel pas del temps.

De cara als pròxims mesos, la voluntat del santuari és restaurar les pintures laterals. Mentrestant, però, Fèlix González creu que “si ets de Sabadell i estimes una mica la Salut”, val la pena fer-li una visita.

Comentaris
To Top