Ciutat

La Diba aprova gestionar els impostos de l’Ajuntament de Sabadell

L’edifici que és la seu de la Diputació de Barcelona
L’edifici que és la seu de la Diputació de Barcelona / CEDIDA

La Diputació de Barcelona (Diba) ha aprovat gestionar la recaptació dels principals impostos de l’Ajuntament, des de l’1 de gener de 2022 i durant 2 anys. És el pas que faltava després que el ple municipal de Sabadell, a instàncies del Govern (PSC i Podem) i amb el suport de Junts per Sabadell, donés llum verda a la cessió de tributs. L’executiu de Farrés confia que aquest pas suposi una millora en l’eficiència de la gestió.

El Govern aprova la cessió de la gestió tributària de Sabadell entre retrets de l’oposició

Per altra banda, hi van votar en contra ERC i la Crida, ja que afirmen que es tracta d’una pèrdua de competències. Els sindicats de treballadors també s’hi oposen, mentre que Ciutadans es va abstenir Es delegaran l’impost de circulació, el d’activitats econòmiques (IAE), la taxa de l’1,5 –que grava les companyies de subministrament per utilitzar domini públic– i els impostos voluntaris.

Llum verda de la Diba

La delegació de funcions, per a tirar endavant, havia de passar per la Diba, un mes i mig després que es votés al ple municipal. En aquesta administració, la moció ha prosperat gràcies als vots favorables de PSC, Junts, d’En Comú Guanyem i del PP. Ciutadans també s’ha abstingut i ERC ha mantingut el ‘no’.

El portaveu republicà a la Diba, Dionís Guiteras, ha expressat “preocupació” per si la delegació de funcions de l’Ajuntament de Sabadell, que té un”molt volum”, no es compensa amb més incorporacions de treballadors per a gestionar la feina.

La delegació de tributs a la Diputació, segons els experts: “Qui acostumar a cedir són els municipis petits”

Comentaris
To Top