ESPORTS

Óscar Salguero, molt emocionat després de la plata a Tòquio

Salguero en l'inici de la prova a Tòquio / CEDIDA

Aquesta vegada no s’ha pogut tornar a repetir la gran gesta amb l’or, com va passa a Rio de Janeiro fa cinc anys, però el sabadellenc Óscar Salguero ha tornat a deixar al món sencer meravellat després d’aconseguir el segon lloc als 100 m braça en la categoria SB8 en els Jocs Paralímpics de Tòquio, només superat per l’ucraïnès Andrei Kalina, qui també s’hi havia imposat en les sèries de classificació.

De totes maneres, Salguero ha fet una excel·lent cursa, amb un temps d’1’09’’91 i es penja, per primera vegada, una medalla de plata en uns Jocs Olímpics. El sabadellenc ha anat de menys a més, deixant enrere diversos rivals fins a centrar-se en el duel amb Kalina, qui ha fet un registre de 1′07″’24. Una plata gairebé d’or tenint en compte la gran qualitat i estat de forma del seu rival.

Molt emocionat

Només acabar la prova, Salguero ha mostrat de manera clara la seva alliberació i emoció per la medalla de plata. “Pensava que no ho podia aconseguir”, ha admès. “Venia amb molta pressió a aquests Jocs i sentia una enorme inseguretat. Els dos últims anys han estat molt durs per a mi, sobretot psicològicament. M’ha costa moltíssim. No he fet la meva millor actuació, però en uns Jocs no importa la marca sinó el color de la medalla i estic molt emocionat. Ho he donat tot a la piscina”, ha subratllat. Segur que ja està pensant en la cita de Paris’24.

Des de Sabadell s’ha seguit molt intensament la prova a través de la televisió, sobretot la seva parella, l’Andrea, acompanyada de la germana de l’Óscar, la Raquel, els tiets, cosins i amics. “Estic molt contenta, són uns Jocs Olímpics i ens hem de sentir molt orgullosos d’aquesta medalla de plata que ha aconseguit l’Óscar“, ha explicat al Diari de Sabadell entre llàgrimes d’emoció.

Comentaris
To Top