Ciutat

L’abandonament animal retrocedeix a l’agost a Sabadell (-37%)

Els gossos catalogats com a ‘potencialment perillosos’ tenen més dificultat per trobar família / LL. F.

642 entrades a la Protectora des de l’inici del 2021 (+17,6%). Després d’un inici d’estiu de rècords en abandonament animal, l’agost dona una petita treva a la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell. Si bé s’han batut tots els registres dels últims anys, amb 249 nous animals a la Protectora entre juny i juliol, l’agost s’ha saldat amb 82 entrades al refugi. Un 37,4% menys respecte al mes de juliol. “És un bon balanç, però el ritme d’abandonament continua sent molt alt aquest any”, lamenta la responsable del refugi, Claudia Matheja. 

Les entrades fins a l’agost han estat desiguals, amb un augment en l’arribada de gats (389, un increment del 37,4% respecte al 2020) i un descens en l’abandonament de gossos (251, una caiguda del 4,1%). Des de l’inici d’any, la Protectora ha acollit 642 animals –un 17,6% més que registres anteriors–, però 505 han trobat família.

En el global del 2021, el 78,6% dels gats i gossos nouvinguts al refugi han pogut trobar una nova llar. “És una bona xifra, però esperem que trobin casa totes les ventrades de gatets que encara viuen amb nosaltres”, destaca Matheja. 

Des de l’inici d’any, la Protectora ha acollit 642 animals / LLUÍS FRANCO

Més gats que gossos adoptats

L’increment de les acollides al refugi de felins ha anat de la mà d’un augment de les sortides. Mentre que l’adopció felina (229) es dispara un 48% aquest any, la de gossos (142) cau un 31%. Al mes d’agost, s’han adoptat o recuperat cinc de cada deu cans que arribaven a la Protectora i set de cada deu gats. El mes d’agost ha quedat per darrere dels registres del global de l’any, en el qual quasi vuit de cada deu animals que entraven a la Protectora han trobat família.

Segons els registres històrics, a Sabadell s’han adoptat i recuperat set de cada deu gossos que han entrat a la Protectora des del 2004. Un 11% acaba morint al refugi per problemes greus de salut. I dos de cada deu animals que entren a la Protectora s’hi queden a viure de forma permanent. 

El 50% dels gossos que viuen al refugi són ‘potencialment perillosos’ i, juntament amb els més adults, tenen dificultat per trobar família. És per això que la Protectora impulsa una campanya per donar-los a conèixer

Comentaris
To Top