Publicitat
Ciutat

L’espai públic, la principal preocupació a Can Puiggener, segons A-Porta

L’espai públic –mobiliari, seguretat, il·luminació–  i la convivència són les principals inquietuds dels veïns de Can Puiggener, segons les conclusions del projecte A-Porta que s’ha posat en marxa a aquest barri de Sabadell. “Hi ha marge de millora a aquest punt de la ciutat”, explica Jordi Giró, president de la CONFAVC.

El projecte ha tingut un 80% d’acceptació, la més alta de Catalunya: prop d’un miler de famílies de Can Puiggener han obert la seva llar als picaportes en una primera fase. Unes dades que són “molt rellevants”, explica Giró, president de la CONFAVC. “Volem connectar les persones entre elles i amb els serveis”, ha destacat. L’objectiu del programa, que tindrà continuïtat en els propers mesos, és detectar necessitats socials i fomentar el civisme i la convivència a través dels picaportes.

Els picaportes són vuit residents del barri que s’encarreguen de visitar cada veí a casa seva per detectar necessitats. Des de l’octubre han actuat a un miler de llars. “Hi haurà una tercera fase del projecte per aprofundir en aquestes conclusions”, ha avançat Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Participació i Drets Civils.

Es tracta d’un projecte conjunt de la FAVS, l’associació de veïns de Can Puiggener i la CONFAVC que ja s’ha aplicat a diversos barris d’Europa i Catalunya. Una prova pilot que, si té bons resultats, es traslladarà a altres barris de la ciutat: “Encara no hem decidit a quin, però al 2023 es destinarà una part dels pressupostos a dur el projecte a altres punts”, ha destacat Morell.

Per la seva banda, el president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, ha reclamat a l’Ajuntament que posi fil a l’agulla i “engegui millores per al barri” a partir de les conclusions. “Exigirem que sigui una eina de feina i que es formi una taula de treball”, diu Navas.

El projecte A-Porta s’aplicarà a Can Puiggener

Publicitat
Comentaris
To Top