Publicitat
Ciutat

Brot de Covid a la Policia Municipal de Sabadell a les portes de Cap d’Any: 11 agents positius

La Policia Municipal de Sabadell no ha aconseguit esquivar l’augment de contagis de la nova variant òmicron del coronavirus. Deu agents i un operari de grua han estat positius en la darrera setmana i estan aïllats, i uns altres sis es troben confinats de forma preventiva, segons assenyalen fonts municipals al Diari. Representen el 5% de la plantilla del cos policial local, dotat amb més de 240 efectius. La incidència és “assumible” per mantenir l’activitat preventiva del cos “amb normalitat”, explica el tinent d’alcaldessa i  regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez.

De moment, el brot s’ha controlat. S’han realitzat proves PCR als agents que havien estat en contacte amb els positius, i cap d’ells s’ha infectat. La Policia Municipal ha incrementat el control sobre la incidència del virus a les seves files en els darrers dies, davant l’augment de casos en el conjunt de la ciutat: s’han produït 2.562 contagis en una setmana, el màxim històric de la pandèmia, segons les dades del Departament de Salut. El casos positius d’avui multipliquen per deu els de fa un mes (+900%).

/ VICTÒRIA ROVIRA

“La Policia Municipal no està exempta de risc. El coronavirus també afecta els agents, com a tota la població”, assegura Rodríguez, que incideix en les mesures preventives “de sempre”: distància interpersonal, mascareta i rentat de mans, així com la desinfecció dels vehicles. El grau d’afectació a la policia és similar al del conjunt del personal de l’Ajuntament, segons el Departament de Prevenció de Riscos de l’Ajuntament. “Són un reflex d’aquesta tasa comunitària”, han indicat des del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental als comandaments de la policia.

No afecta el Cap d’Any

Si es compleixen les previsions, cinc agents positius tornaran a la feina entre els 30 de desembre i l’1 de gener, pel que encara podrien formar part del dispositiu especial de la Policia Municipal per Cap d’Any. El cos policial vetllarà pel compliment de les restriccions de mobilitat i farà controls d’alcoholèmia a les carreteres, i sobretot es posaran els esforços en controlar el compliment del toc de queda a partir de la 1 de la matinada.

La resta s’han contagiat a partir de les festes de Nadal i no es podran incorporar fins l’entrada del nou any.

Aquest brot de coronavirus queda lluny del pitjor escenari, viscut el febrer passat, quan 36 policies –una sisena part de la plantilla– van ser baixa per ser positius o contactes.

La Policia Municipal es reforçarà per Cap d’Any per vetllar pel toc de queda

Publicitat
Comentaris
To Top