Publicitat
Ciutat

“Els ocupes han amenaçat de mort els veïns del bloc”

“Ens han amenaçat de mort. Ells són trenta persones, nosaltres en som deu”. Uns veïns del carrer de Tetuan, al barri de Gràcia, denuncien la convivència amb uns individus conflictius que van ocupar el seu bloc ara fa set anys. Tràfic de drogues, amenaces i destrosses a les zones comunes s’han convertit en el seu dia a dia i demanen que la justícia acceleri els tràmits per desnonar-los.

“Ens han destrossat l’edifici sencer”, lamenten els propietaris, que demanen guardar l’anonimat. Fonts coneixedores apunten que els pisos ocupats es relloguen a altres persones. “Hi ha qui té tres i quatre pisos rellogats”, apunten. “No estem parlant de famílies vulnerables”, matisen els afectats.

El bloc del carrer de Tetuan / lluís franco

El bloc del carrer de Tetuan / Lluís Franco

Si bé fa tres anys que la propietat dels habitatges ocupats –ara un fons d’inversió– hauria portat el cas als jutjats, el procés judicial encara no s’ha tancat i els veïns ho viuen amb angoixa. Ells no són part legalment implicada i, per tant, no tenen accés a l’evolució judicial del cas. El tràfic de drogues és el delicte que més temen els propietaris del bloc. “A l’edifici entra i surt gent desconeguda”, asseguren.

“Hi ha pisos sencers destinats íntegrament a la plantació de marihuana”, afegeix un altre veí, que descriu que el pàrquing i les zones comunes s’han convertit en un punt de venda de drogues. A banda, les despeses van a càrrec dels veïns propietaris: “Estan enganxats a l’aigua i a la llum. I, per descomptat, no paguen la comunitat”.

Operació contra els Boixos Nois

A principis de novembre, la Policia Nacional va dur a terme una operació policial contra la cúpula dels Boixos Nois, el grup d’aficionats més radical del Futbol Club Barcelona, per la seva relació amb el tràfic de drogues i la prostitució.

“Una d’aquestes intervencions va ser al nostre edifici”, relata un dels veïns. Segons asseguren fonts coneixedores del cas, el tiroteig a Campoamor el febrer del 2019 també va estar vinculat a un dels ocupes per un suposat cas de tràfic de drogues. 

La cúpula radical dels Boixos Nois cau després de sis detencions a Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top