Publicitat
Diners

L’atur a Sabadell creix per primera vegada en deu mesos

Un repartidor, entregant la mercaderia a la Rambla / LLUÍS FRANCO

L’atur ha pujat a Sabadell per primer cop en els darrers deu mesos. La ciutat ha tancat el mes de gener amb 48 desocupats més, un registre contraposat al desembre (-33), segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social. Ara, el nombre d’aturats se situa als 11.918 —la xifra del desembre era d’11.870. Es tracta, això sí, del segon registre més baix des de l’agost del 2008.

Tot i l’increment del nombre de desocupats, hi ha 3.438 sabadellencs sense feina menys que el gener del 2021 (-22,4%). És a dir, la situació continua sent força millor que el mateix període de l’any anterior. La tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González, subratlla que el gener sol ser un més en què acostuma a créixer l’atur. “Han coincidit la finalització de molts contractes de la campanya de Nadal i l’efecte de la sisena onada. Les dades, però, són molt millors que les de fa un any, quan les xifres d’atur estaven encara descontrolades a causa de la pandèmia”, indica.

L’atur a la comarca també augmenta

Quant al conjunt del Vallès Occidental, la xifra d’aturats també ha augmentat aquest gener, tot i que el passat mes de desembre també ho havia fet. 79 persones han quedat a l’atur, el mateix increment de desocupats respecte al mes anterior. Per tant, ara hi ha 47.184 vallesans a l’atur, tot i que en són 14.589 menys que fa un any.

D’altra banda, l’atur registrat a Catalunya també segueix la mateixa dinàmica i ha tancat el gener amb 371.802 aturats, 2.644 persones més que al desembre. La comparativa anual, però, és positiva amb 136.279 apuntats a les llistes dels serveis d’ocupació menys, una reducció rècord del 26,82%, després d’un 2021 marcat per les fortes restriccions dirigides a frenar l’expansió de la Covid-19. Es tracta del gener amb menys atur des del 2008 (282.897). Per altra banda, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social cau per sota els 3,5 milions, 36.617 menys que al desembre i 135.623 més (+4,05%) que el desembre de l’any passat.

Pel que fa al conjunt de l’Estat, inicia l’exercici amb poc més de 3,1 milions d’aturats, un creixement de 17.173 persones (0,55%). Es tracta del segon millor registre d’un mes de gener en els últims 25. En comparació amb l’any passat, el nombre d’aturats es redueix una xifra rècord: 841.275 persones (-21,2%).

Publicitat
Comentaris
To Top