Ciutat

La rehabilitació del Vapor Pissit ja està en marxa

La rehabilitació del Vapor Pissit ja ha començat aquesta setmana. La intenció de l’Ajuntament de Sabadell, que hi destinarà un milió d’euros, és preservar aquest edifici protegit situat al carrer d’Alemanya, 4 (Centre).

El Pissit. La rehabilitació se centra en la nau de la dreta, la situada a l’est / LLUÍS FRANCO

Està previst que l’obra duri vuit mesos, segons el consistori, i si es compleix el calendari, acabarà el mes d’octubre. El projecte preveu rehabilitar principalment la nau est i la petita que queda al fons del pati interior perquè tinguin el mateix aspecte que la que es troba a l’oest, rehabilitada anys enrere.

L’obra servirà per reparar les façanes i les cobertes, en mal estat. De la façana s’eliminarà el cablejat fixat i les humitats, es repintaran les portes i es recuperaran els finestrals originals. Alhora, es reconstruiran el sanejament extern, les fusteries, les reixes i es crearà una nova rampa metàl·lica per accedir a l’espai.

Quins usos tindrà?

Encara no se sap, però, quin ús tindrà aquest equipament. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va apuntar a finals de gener que l’actual Govern rehabilitarà l’edifici per mantenir-lo, però que els usos que se li poden donar es decidiran, si és el cas, en el pròxim mandat. Segons diverses fonts, el consistori hauria contemplat la possibilitat d’ubicar-hi dependències municipals, però iniciatives ciutadanes com l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil (Tèxtil’s), plantegen fer-hi un museu dedicat a promoure aquesta vessant històrica de la ciutat.

Una opció que no comparteixen el periodista Plàcid Garcia-Planas i l’historiador de l’art Josep Casamartina, que opten per un altre concepte en un lloc que no té perquè ser el Pissit. “[Pensem en] una cosa més viva, separant producció de producte, un centre del tèxtil. El somni és veure un dia un teler davant d’un vestit de Pedro Rovira”, va dir Garcia-Planas a La Llar del Llibre.

Destinen un milió d’euros per acabar de rehabilitar el Vapor Pissit

Comentaris
To Top