Publicitat
Diners

La ‘start-up’ Proppos amplia la seva presència a quatre països

Proppos
Proppos disposa d’una càmera i d’un programari que identifiquen el menjar d’una safata i fa el compte de forma automàtica / CEDIDA

La start-up Proppos ha viscut un seguit de canvis des de la seva creació, l’any 2019, fins arribar a la seva expansió actual. Fundada pel sabadellenc Nil Salomó i Pau Vaquero, l’empresa emergent va desenvolupar una caixa que, amb una càmera, intel·ligència artificial i un programari, identificava el menjar d’una safata i feia el compte de forma automàtica. L’objectiu d’aquest giny era evitar les cues i agilitzar el pagament en restaurants self-service.

El projecte va tenir bona acceptació dins del sector de l’hostaleria, però l’arribada de la Covid ho va aturar tot. Els fundadors de Proppos van passar-se el 2020 sense poder comercialitzar el seu producte de FastPay. Així i tot, van aconseguir tancar una ronda d’inversió d’un milió d’euros per millorar les caixes i donar-les a conèixer arreu de l’Estat. Van obtenir 650.000 euros de finançament privat i més de 300.000 euros de subvencions públiques.

El sabadellenc Nil Salomó argumenta que malgrat que la Covid va ser un pal a les rodes per a Proppos, la companyia no va estar de braços plegats: “És veritat que la pandèmia frena la nostra progressió, però ens va anar bé per tenir més temps i començar a demostrar la utilitat de la nostra eina de digitalització dins del sector de l’hostaleria”, explica. Així mateix, Salomó assenyala que als restaurants els agradaven les seves caixes intel·ligents, però no es plantejaven adquirir-les per la situació delicada que travessaven per culpa de les restriccions imposades per aturar els contagis de coronavirus.

Els 15 joves emprenedors de Sabadell que volen canviar el futur

40 establiments

De fet, no va ser fins a mitjans del 2021 que Proppos va començar a vendre el seu producte en establiments. Ara, sis mesos més tard, les caixes de la start-up estan presents en 40 restaurants self-service repartits en quatre països: Espanya, Holanda, Itàlia i Xile. La intenció de l’empresa, a més, és tenir el FastPay en més de 250 establiments el 2022 i expandir-se a més països europeus, com ara el Regne Unit, França i Alemanya, així com regions d’Amèrica Llatina. “Volem enfortir la nostra expansió internacional cap a països on la innovació forma part del seu dia a dia. Ara que la Covid sembla més controlada, és el nostre moment de créixer”, remarca Nil Salomó.

Proppos està present a restaurants self-service d’Aramark, Serunion, Arcasa, Cirfood, entre d’altres. A més, l’empresa està fent una prova pilot en el menjador del parc d’atraccions Marineland.

Nil Salomó i Pau Vaquero, en un dels menjadors / CEDIDA

Dues noves línies de negoci

D’altra banda, la start-up té la intenció de tancar una segona ronda de finançament per engegar dues noves línies de negoci. La intenció de Proppos és desenvolupar solucions intel·ligents per a supermercats i, a la vegada, adaptar-ne també per a hospitals. “Creiem que la nostra plataforma d’intel·ligència artificial pot solucionar problemes en molts àmbits diferents”, apunta Salomó. La partida econòmica que pretén aconseguir Proppos és de tres milions d’euros.

Dit això, la solució FastPay de la start-up està pensada per a cantines de grans empreses, menjadors d’universitats i hospitals. També es pot instal·lar en establiments de restauració a aeroports o estacions de tren i locals de menjar ràpid a peu de carrer.

El producte permet als establiments reduir els seus costos operatius, optimitzar la producció i fer un seguiment personalitzat dels clients, que acaben tenint una millor experiència de compra. A més, les caixes intel·ligents també donen informació imprescindible als restaurants de tot allò que es menja amb l’objectiu de reduir el malbaratament.

Publicitat
Comentaris
To Top