EDITORIAL

Viure en pandèmia

Estem sortint de l’anomenada sisena onada de la pandèmia, la més virulenta de totes pel que fa als contagis, però no respecte a les hospitalitzacions i les morts. Els casos de Covid a Sabadell han caigut un 50% en només una setmana, segons les dades del Departament de Salut. Per veure-ho amb perspectiva, estem en les xifres d’abans de Nadal. Els contagis cauen, tot i la progressiva retirada de les restriccions.

És simptomàtic, mai millor dit. La campanya de vacunació ha estat un èxit rotund. Els contagis lleus i el nombre de dosis administrades –84% amb dues vacunes, el 40% amb la dosi de record– han aconseguit rebaixar la gravetat dels contagis i han permès reprendre de nou una certa normalitat.

Esperem, ara sí, que estiguem a les portes de l’anomenada gripalització. Pel benestar emocional de tots, i per la recuperació econòmica i de l’ocupació, seria bo començar a escriure una nova pàgina en l’etapa postCovid. Sense negar la pandèmia, sense ignorar-la ni menysprear-la, però convivint amb ella. Vivint amb ella.

Comentaris
To Top