Diners

La ‘start-up’ Qida duplica vendes i ja prepara una nova expansió

Qida, que va néixer l’any 2018 a Sabadell, genera més d’un milió i mig de vendes brutes mensuals / CEDIDA

La ‘start-up’ sabadellenca Qida, dedicada a l’atenció domiciliària integral, continua en la seva línia de creixement constant. La companyia, fundada el 2018, ha tancat el 2021 amb prop de 25 milions d’euros de facturació, una xifra el doble de gran que l’any anterior. A més, també ha duplicat el nombre de famílies ateses en aquest període: ara n’atén 3.000 entre Catalunya, Comunitat de Madrid i País Basc, les tres comunitats de l’Estat on ofereix els seus serveis.

L’empresa, però, no es conforma amb aquests resultats i acaba de tancar un préstec d’1,3 milions d’euros de l’entitat pública Sepides. La partida econòmica anirà destinada a contribuir en el procés de transformació tecnològica de la companyia. Així mateix, Qida prepara un ambiciós pla d’expansió per al 2022 amb l’objectiu d’arribar a més comunitats autònomes.

A la vegada, la start-up ha tancat diferents acords amb companyies d’assegurances com DKV, Adeslas i un grup hospitalari privat, el QuirónSalud. Aquesta última col·laboració permet a les famílies que confien en Qida tenir una atenció telefònica per a consultes de salut amb un equip professional de l’hospital barceloní. Dit això, el creixement de l’empresa ha implicat una ampliació de l’equip. Ara, la start-up compta amb 110 empleats, la qual cosa suposa gairebé haver duplicat la seva plantilla en menys d’un any.

La companyia sabadellenca Qida atén més de 3.000 famílies en només tres anys

Objectiu: 500 treballadors

“A curt termini volem tenir 500 empleats i atendre 20.000 famílies. Són objectius realistes que podem assolir. Des del 2018 que complim amb els nostres plans de creixement”, apunta el fundador i conseller delegat de la companyia, Oriol Fuertes. El gran propòsit de la companyia sabadellenca és convertir-se en l’empresa d’atenció domiciliària de referència a escala nacional i internacional. “Vam crear l’empresa amb aquesta meta i no pararem fins que l’aconseguim”, assenyala el conseller delegat de Qida.

L’empresa emergent ofereix una atenció domiciliària personalitzada les 24 hores al dia i set dies a la setmana. El seu objectiu és permetre a les persones viure més temps i en bona salut, a casa. Una altra fita important de la companyia és millorar l’estatus social i laboral del col·lectiu de cuidadors. L’índex de satisfacció vers els seus serveis és de 4,9 sobre 5, asseguren des de la start-up.

“El punt diferencial de Qida és la qualitat de la selecció del professional sociosanitari i l’aposta pel seguiment continuat a la família”, exposa Fuertes. En un context en el qual l’atenció domiciliària està en auge pel creixent envelliment de la població a Espanya, Qida aposta per un servei innovador de proximitat basat en la col·laboració entre el sistema sanitari públic i privat a l’Estat. Des de l’arribada de la pandèmia, l’empresa emergent ha contribuït a agilitzar altes a més de 250 centres sanitaris.

Qida té una aplicació que permet fer el seguiment a pacients al seu domicili i ajuda el professional a monitorar com estan els pacients a casa.

Qida, guardonada per innovació

D’altra banda, la start-up ha rebut el guardó a la millor iniciativa d’impacte en l’última edició dels Premios al Capital Privado, organitzats de manera conjunta per Deloitte, Ascri i IESE Business School.

Pel que fa als fons d’inversió, actualment Qida en té tres –Creas, Ship2B i Fondo Bolsa Social–, així com el suport de Banc Sabadell a través del seu programa BStartup. El juny del 2020, l’empresa emergent va aconseguir tancar una ronda de finançament de 3,6 milions d’euros. Es va tractar de la ronda d’inversió més alta d’una start-up espanyola d’atenció domiciliària.

‘Start-ups’ de Sabadell es connecten al Mobile World Congress

Comentaris
To Top