EDITORIAL

Pels propers 40 anys junts

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, fundada l’any 1982, ha començat la seva gira de celebració dels seus 40 anys. L’estrena de ‘Don Pasquale’ el dimecres passat al Teatre La Faràndula va donar el tret de sortida a un any especial. Gràcies a l’entitat, gràcies a totes les persones que l’han fet possible, i gràcies a l’Orquestra Simfònica del Vallès per haver aconseguit situar el talent operístic, la ciutat i la comarca en el panorama nacional.

A les pàgines 4 i 5 d’aquesta edició hem volgut recuperar els primers moments de l’estreta relació entre Sabadell i l’òpera. Una de les seves grans protagonistes va ser –i ho és encara– Mirna Lacambra, que va plantejar un nou model d’òpera de proximitat, no elitista i basada en una combinació de passió i talent. Enviem des d’aquestes línies un agraïment sincer a la Mirna per tota la feina feta aquests anys, així com a Xavier Gondolbeu, Antoni Quintana, Jordi Torrents i Josep Ferré, entre altres noms que ho van fer possible.

Ara tot just fa uns dies s’han constituït els grups de treball per impulsar la Capital de la Cultura Catalana de Sabadell l’any 2024. L’any d’esdeveniments va néixer com una iniciativa integradora, amb representació de totes les disciplines i arts. Esperem que també sigui l’ocasió perfecta per reivindicar el portent operístic amb segell sabadellenc. Estem convençuts que La Faràndula, com a edifici distintiu de la nostra ciutat vinculat a la música, hi tindrà un especial protagonisme.

Comentaris
To Top