Ciutat

El Carnaval als barris de Sabadell: descobreix què fer a prop de casa

Divendres i dissabte es concentren les activitats als diferents punts de la ciutat com a aperitiu de la gran rua de Disbauxa

Imatge d'arxiu del Carnestoltes del 2020 / CEDIDA

El Carnaval a Sabadell comença amb un tastet de rues i ruetes repartides arreu dels diferents barris de Sabadell. Divendres i dissabte es concentren les activitats als diferents punts de la ciutat com a aperitiu de la gran rua de Disbauxa, que es reserva per diumenge. Descobreix que es fa al teu barri:

Al Centre…

Dissabte és un moment destinat al públic familiar, amb el desè concurs infantil de disfresses. Té lloc a les 17 h, a la plaça del Doctor Robert. Posteriorment, a les 19.30h se servirà la tradicional Catxaruta. En aquestà edició, però, serà take-away.

El Torrent del Capellà i el gat amb botes 

Dissabte, una comparsa formada per 106 participants recorreran els carrers del  nord des des de les 16h. La desfilada partirà de l’Espai Polivalent del Parc del Nord i passarà pel carrer de Corones, la Ronda de Collsalarca i el carrar d’Arousa, on confluirà amb la rua de Ca n’Oriac. I, enguany, la temàtica de la festa serà el gat amb botes, i cada detall (carrossa inclosa) ha estat confeccionat a mà pels mateixos veïns. Quina feinada!

La Plana del Pintor i disfresses dels últims 4 anys

Un cap de setmana ben festiu als carrers de la Plana del Pintor. El Carnestoltes a aquest barri evocarà els últims quatre anys, amb disfresses que recordin moments més recents de la nostra història. S’iniciarà al carrer dels Pins, davant de l’escola La Floresta, i seguirà pel carrer del Bosc, carrer de Prada, avinguda de Can Deu, carrer d’Himalaya, carrer Apenins, carrer Caucas, carrer Himalaya, carrer Vinhamala, ronda Collsalarca i carrer Arousa, on s’uneixen a la rua de Ca n’Oriac.              

Novena rua infantil a la Creu Alta

A la Creu Alta , els veritables protagonistes són els nens. Des de les 16h i fins a les 19.30h, els carrers del barri donen pas a la novena rua infantil. La comparsa sortirà de la plaça de Lluís Subirana i recorrerà el carrer Sant Miquel, carrer Can Puiggener, carrer Vilarrúbias, l’avinguda Onze de Setembre i acabarà amb una festa a la plaça de la Creu Alta.

Ca n’Oriac

La rua organitzada pels mateixos veïns s’emmarca dins del programa de febrer cultural, amb que s’ha impulsat diverses activitats que fomenten teixir llaços veïnals. Aquest cap de setmana, és el torn del Carnestoltes. Dissabte, la rua sortirà de  17h a 21 h del vespre des del carrer d’Arousa, i es dirigirà al carrer de Balaguer, Avinguda Matadepera i arribarà a ronda de Collsalarca.

Als Merinals, tallers infantils 

Als Merinals no hi haurà rua, però el seu centre neuràlgic serà epicentre d’un programa d’activitats per als més petits del barri. Si bé s’ha organitzat durant el dia 25 tallers de màscares i jocs diversos a la plaça dels doctors de Banting i Best, durant el matí de dissabte es preveu fer tallers de màscares i una xocolatada pensada per a grans i petits del barri.

A Torre-romeu, música, ball i festa 

El Carnaval a Torre Romeu s’ha  concentrat a la plaça de Dolores Ibarruri amb activitats infantils i ball durant tota la tarda i fins al vespre durant el 25 de febrer. Els més petits han après a fer màscares, corbates i barrets i també ha tingut lloc jocs de punteria, circuits, música i ball. El photocall de Carnestoltes ha tingut un èxit sorprenent!

Can Deu, tabalers i pregons 

Can Deu va celebrar la seva festa particular durant la tarda de divendres 25 de febrer amb tabalers, els pregons de carnaval i el rei Carnestoltes. Ben entrada la tarda, es van llençar petards per commemorar la festa i es va cremar el Carnestoltes. A continuació, es tancava la festa amb molta música i festa per tots els públics, que s’allargava fins les 19.30h.

Al Poblenou, posposada al març 

Al barri del Poblenou, els organitzadors han decidit per posposar la festa a principis de març. Dissabte dia 6 de març d’11 h a 14 h, al pati de l’escola Juan Ramón Jiménez, s’ha previst celebrar el Carnestoltes. Es premiarà la millor comparsa i la millor disfressa individual. La cita comptarà també amb una xocolatada calenta i un tastet de carn a la brasa.

Als Mercats Municipals…

Durant el matí d’avui dissabte 26 s’han organitzat activitats infantils i familiars als equipaments. Al mercat de la Creu Alta tindrà lloc un taller de màsqueres, al de Torre-romeu, Merinals i Campoamor, tallers de maquillatge i obsequis per als participants. I a Merinals també es farà una xocolatada popular.

Carnaval 2022: on i quan es farà la rua de Sabadell?

Comentaris
To Top